Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις
Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις

Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Για εποικοδομητικό και θετικό κλίμα στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου  που έχουν γίνει από την προηγούμενη μεταξύ τους συνάντηση στο Βερολίνο μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με την πρόοδο που έχει υπάρξει στο Brussels Group.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπάρχει σύγκλιση απόψεων για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον και το επόμενο έτος της τάξης του 1,2-1,5%, για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και συμφωνήθηκε επίσης να μετατραπεί σε ανεξάρτητη Αρχή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και να ενισχυθεί περαιτέρω η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Πάντως, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να επιμένει στις κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και το ΦΠΑ.

Εξάλλου, φαίνεται να υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία να γίνει προσπάθεια επίσπευσης των διαπραγματεύσεων στο  Brussels Group  τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να φανεί αν μπορεί να ικανοποιηθεί το ελληνικό αίτημα για έκτακτο Eurogroup και ενδιάμεση συμφωνία έως το τέλος του μήνα. Στη συνάντηση η κα Μέρκελ συνοδευόταν από τον διπλωματικό σύμβουλό της Μέγιερ Λάντρουτ και ο κ. Τσίπρας από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση