Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις
Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις

Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Για εποικοδομητικό και θετικό κλίμα στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκελα περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό, κάνουν λόγο κυβερνητικές , τονίζοντας ότι στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου  που έχουν γίνει από την προηγούμενη μεταξύ τους συνάντηση Βερολίνο μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με την πρόοδο που έχει υπάρξει .

Σύμφωνα με κυβερνητικές υπάρχει σύγκλιση απόψεων για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον και το επόμενο έτος της τάξης του 1,2-1,5%, για την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και συμφωνήθηκε επίσης να μετατραπεί σε ανεξάρτητη Αρχή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και να ενισχυθεί περαιτέρω η ανεξαρτησία της . Πάντως, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να επιμένει στις κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά, το και το ΦΠΑ.

Εξάλλου, φαίνεται να υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία να γίνει προσπάθεια επίσπευσης των διαπραγματεύσεων στο    τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να φανεί αν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για έκτακτο Eurogroup και ενδιάμεση συμφωνία έως το τέλος του μήνα. Στη συνάντηση η κα συνοδευόταν από τον διπλωματικό σύμβουλό της Μέγιερ Λάντρουτ και ο κ. από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξουδετερώθηκαν πέντε #οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Πλάκες #οβίδες - https://t.co/pzKnc3oxwG -

  • Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος» - https://t.co/rccgl8nmJV… -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/ZcY5zyNXCB -

"Αλιεύοντας" την είδηση