Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις
Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις

Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα – Μέρκελ για πρωτογενές πλεόνασμα και αποκρατικοποιήσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ια εποικοδομητικό και θετικό κλίμα στη του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου  που έχουν γίνει από την προηγούμενη μεταξύ τους συνάντηση στο Βερολίνο μέχρι σήμερα, σε συνδυασμό με την πρόοδο που έχει υπάρξει στο Brussels Group.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπάρχει σύγκλιση απόψεων για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον και το επόμενο έτος της τάξης του 1,2-1,5%, για την των κοποιήσεων και συμφωνήθηκε επίσης να μετατραπεί σε ανεξάρτητη Αρχή η ενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και να ενισχυθεί περαιτέρω η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Πάντως, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να επιμένει στις κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά, το και το .

Εξάλλου, φαίνεται να υπάρχει μια κατ' αρχήν να γίνει προσπάθεια επίσπευσης των διαπραγματεύσεων στο  Brussels Group  τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να φανεί αν μπορεί να ικανοποιηθεί το ελληνικό αίτημα για έκτακτο Eurogroup και ενδιάμεση έως το τέλος του μήνα. Στη συνάντηση η κα Μέρκελ συνοδευόταν από τον διπλωματικό σύμβουλό της Μέγιερ Λάντρουτ και ο κ. Τσίπρας από τον υπουργό Επικρατείας ίκο Παππά.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση