Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή
Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Σε πολύ υψηλούς τόνους κινήθηκε η του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας ς, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση της επερώτησης των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύμβαση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ανήθικη κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν «ταυτιστεί για περισσότερο από πέντε χρόνια, με συγκολλητική ουσία τον τυχοδιωκτισμό, τα ψέματα και τον λαϊκισμό», ενώ από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η αξιωματική αολίτευση χρησιμοποιεί τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ωστόσο, πραγματικός της στόχος είναι η κυβέρνηση συνολικά.

Μητσοτάκης: Δεμένοι χειροπόδαρα Τσίπρας – Καμμένος

Η κόντρα των δύο ξεκίνησε με κατά μέτωπο επίθεση κατά, τόσο του υπουργού Αμυνας, όσο και προσωπικά του πρωθυπουργού, από τον πρόεδρο της Νέας ς.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «σκανδαλώδη» σύμβαση, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, τόνισε:

«Ταιριάζετε, η συγκολλητική ουσία που σας έφερε κοντά είναι ο τυχοδιωκτισμός, τα ψέματα, ο λαϊκισμός … Όπως ήρθατε μαζί, έτσι θα φύγετε και μαζί … Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο, κ. Τσίπρα». Πρόσθεσε δε πως σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, ο πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Κύριε Τσίπρα, μήπως σας εκβιάζει ο κ. Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης», που, όπως υποστήριξε, έχει απορρίψει κάθε αίτημα της αξιωματικής αολίτευσης για Εξεταστική Επιτροπή.
Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε απευθυνόμενος ξανά προς τον κ. Τσίπρα: «Και τώρα στο πιο κρίσιμο ερώτημα κ. Τσίπρα: Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Είχανε αυτά την έγκρισή σας; Μετά από όλα αυτά συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Έγιναν όλα καλώς, τον στηρίζετε; Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μη μας πείτε ξανά για τα συμφέροντα που σας πολεμούν, μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα».

Τον προκάλεσε, μάλιστα, αν θέλει γενική συζήτηση για τη διαφθορά να ορίσουν ημερομηνία και κατέληξε: «Η υπόθεση αυτή είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, από εσάς και την κυβέρνησή σας. Οι Έλληνες πολίτες περίμεναν ότι δεν θα ταυτιζόσασταν τόσο γρήγορα με σκοτεινές υποθέσεις. Σήμερα διαψεύσατε και αυτές τις προσδοκίες των πολιτών. Το ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε τα θέματα της ς το ξέραμε, σήμερα μάθαμε ότι βουτήξατε και στα θολά νερά των σκανδάλων».

Τσίπρας: Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο, αλλά την κυβέρνηση

Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, λαμβάνοντας τον λόγο. Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγινα για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω.. Από τι; Από την με τον κ. Μητσοτάκη; ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν, είπε ο κ. Τσίπρας. Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι, τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο πρόσφατο τηλεοπτικό του σποτ, είπε: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου, ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που δίνονται στον πρωθυπουργό, Να δω όταν θα έρθει κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας, τι ξεσκόνισμα θα κάνετε εσείς, που θα κρύψετε τα παραστατικά της Ζίμενς, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις απομαγνητοφωνήσεις του αντιπροέδρου του κόμματός σας, και το Ε9 που δεν έχετε καταθέσει. Μετακόμιση θα κάνετε εσείς. Δεν φοβάμαι τίποτα επανέλαβε ο κ. Τσίπρας. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τν αλήθεια και να αποκαλύψω το βρόμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας, να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αγαπητέ κ. Τασούλα σας δίνουν γραμμή μέσα μαζικής ς, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν λυσσαλέα επίθεση στην κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον της ΝΔ, που ήταν εισιγητής του κόμματος. Εδώ και 15 μέρες βρέθηκαν τα paradise papers, συνομιλίες Αυγενάκη, ανέφερε ο , σημειώνοντας πως ένα κρεσέντο από μέσα ενημέρωσης βρήκε έναν, εχθρό την κυβέρνηση, και προσέθεσε: Τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσει τα χρωστούμενα, ο κομιστής, καθυβρίζει, εκεί καταντήσατε τη ΝΔ κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση