Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σεντένο: Να διασφαλιστεί η βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές
Σεντένο: Να διασφαλιστεί η βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές

Σεντένο: Να διασφαλιστεί η βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές

Την νάγκη η Ελλάδ να σταθεί στα πόδια της με μία βιώσιμη στις αγορές, στο τέλος του προγράμματος, επεσήμανε ο νέος πρόεδρος του κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο.

Ο κ. Σεντένο εκτίμησε  ότι η Ελλάδα δείχνει τ να βρίσκεται «σε πορεία να γυρίσει σελίδα και να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα μέσα στη χρονιά», λέγοντας ότι «για την επόμενη μέρα (πρέπει να διασφαλιστεί) ότι η χ μας θα επωφεληθεί από το κίνητρο να παραμείνει εντός πορείας με εθνικής ιδιοκτησίας διαδικασίες μεταρρυθμίσεων καθώς και με υγιείς πολιτικές.

Ο κ.  Σεντένο αναφέρθηκε επίσης στο πορτογαλικό success story, όπως το αποκάλεσε, λέγοντας: «Εάν σας έλεγα ότι η Πορτογαλία, υπό μία κεντροαριστερή , μέσα σε δύο χρόνια θα μείωνε το έλλειμμά της από το 4,5% στο 1,2% το 2017, και ότι θα επιτύγχανε πρωτογενή πλεονάσματα κοντά στο 3%, ότι θα μείωνε την πάνω από 30% και ότι θα είχε ανάπτυξη πάνω από τον Μ.Ο της Ευρωζώνης και θα ανακτούσε την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους ς, πιθανότατα δεν θα το πιστεύατε».

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της προεδρίας του, είπε ότι δεν θα πρέπει απλώς να εμβαθύνουμε τις συζητήσεις μας στην κατάλληλη δημοσιονομική στάση για την Ευρωζώνη, αλλά να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην κοινή διάσταση και σε άλλους τομείς πολιτικής.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση