Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σένγκεν: Το Συμβούλιο εγκρίνει πρόταση της Επιτροπής για τα επόμενα βήματα άρσης των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα
Σένγκεν: Το Συμβούλιο εγκρίνει πρόταση της Επιτροπής για τα επόμενα βήματα άρσης των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα

Σένγκεν: Το Συμβούλιο εγκρίνει πρόταση της Επιτροπής για τα επόμενα βήματα άρσης των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα

Το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράταση των αναλογικών ελέγχων σε ορισμένα εσωτερικά σύνορα του , και συγκεκριμένα στη , την Αυστρία, τη , τη Δανία και τη για μέγιστη περίοδο έξι μηνών.

Οι εν λόγω χώρες έχουν ήδη θεσπίσει εθνικά μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση της απειλής για τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια που προκύπτει από τις δευτερογενείς παράτυπων μεταναστών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή πρότεινε την επέκταση αυτών των μέτρων, σύμφωνα με τον κώδικα συνόρων του , καθώς, παρά τις σημαντικές προόδους που σημειώθηκαν από την , δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο τρόπο όλες οι σοβαρές ψεις που εντοπίστηκαν εντός της τρίμηνης ς.

Τα μέτρα αυτά, τα οποία προβλέπονται από τον κώδικα συνόρων του Σένγκεν, αποτελούν ασφαλιστική δικλείδα για τη συνολική λειτουργία του χώρου χωρίς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα.

Στόχος είναι η άρση όλων των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων και η στην ομαλή λειτουργία του χώρου Σένγκεν πριν από το τέλος του 2016, σύμφωνα με τον χάρτη πορείας «Επιστροφή στο Σένγκεν».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση