Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σενάρια για νέα κυβερνητική πλειοψηφία λόγω Σκοπιανού
Σενάρια για νέα κυβερνητική πλειοψηφία λόγω Σκοπιανού

Σενάρια για νέα κυβερνητική πλειοψηφία λόγω Σκοπιανού

Μια παρτίδα σκληρού «πολιτικού πόκερ» θα συνοδεύσει τις κλιμακούμενες διπλωματικές διεργασίες για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΔΜ, καθώς ο επιθυμεί τυχόν συμφωνία με τα να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής αποδοχής στη Βουλή, αλλά και να είναι διασφαλισμένη η κυβερνητική σταθερότητα, στην περίπτωση κατά την οποία οι επερχόμενες εξελίξεις οδηγήσουν σε ρήξη με τον Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Τσίπρας εκτιμά πως, εάν επέλθει συμφωνία με την ΠΔΜ, αυτή θα κυρωθεί χωρίς προβλήματα από τη Βουλή, ανεξαρτήτως της στάσης που θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ, καθώς απαιτείται απλή πλειοψηφία. Για πολιτικούς, όμως, λόγους επιθυμεί το εγχείρημα να συγκεντρώσει ευρύτερη συναίνεση. Στο Μέγαρο εκτιμάται πως η Φώφη Γεννηματά δεν πρόκειται να στηρίξει τυχόν συμφωνία εάν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν προσέλθουν με ενιαία θέση. Ομως, θεωρείται εξαιρετικά πιθανόν μια λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις με παράλληλες αλλαγές στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ να γίνει αποδεκτή από παράγοντες-κλειδιά του Κινήματος Αλλαγής και, συγκεκριμένα, από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Καμίνη και τη ΔΗΜΑΡ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας –πριν από τη των κ. Τσίπρα και στο – ο απέστειλε κυβερνητικό παράγοντα σε κορυφαίο στέλεχος μιας εκ των «συνιστωσών» του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να του μεταφέρει την ανάγκη η όποια συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ να τύχει ευρύτερης στήριξης. Το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος παρέσχε μάλιστα διαβεβαιώσεις πως το πρόβλημα του αλυτρωτισμού της ΠΓΔΜ θα αντιμετωπιστεί επαρκώς, αλλά και ότι η όποια συμφωνία για το όνομα θα προβλέπει γεωγραφικό προσδιορισμό (Βόρεια ή Ανω Μακεδονία).

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση