Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΣΕΕΒΙ: Αναστέλλεται η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές
ΣΕΕΒΙ: Αναστέλλεται η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές

ΣΕΕΒΙ: Αναστέλλεται η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές

Στον έρ η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων κατά την έναρξη των μαθημάτων του νέου ακαδημαϊκού έτους μετά την του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΒΙ) να αναστείλει τη διανομή των επιστημονικών συγγραμμάτων, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει απλήρωτους τους εκδότες από τον Μάιο του με τις οφειλές να φθάνουν έως και το 2015.

Οπως αναφέρει ο ΣΒΙ σε σχετική του , η εν λόγω εκφράζει ουσιαστικά την «οικονομική αδυναμία του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων, να στηρίξουν με ίδιους πόρους τη διανομή» καθώς «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο». «Γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος», σχολιάζει ο ΣΕΕΒΙ και χαρακτηρίζει την απόφασή του, την «πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος».

 «Και στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις», αναφέρει ο ΣΕΕΒΙ, ωστόσο τονίζει ότι σήμερα, η καθυστέρηση πληρωμών «υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως ς, και αυτό σε συνάρτηση με τις κατά 55% που έχουμε (σ.σ. ο κλάδος) υποστεί, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας».
Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση