Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / ΣΕΕΒΙ: Αναστέλλεται η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές
ΣΕΕΒΙ: Αναστέλλεται η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές

ΣΕΕΒΙ: Αναστέλλεται η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές

Στον αέρα η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων κατά την έναρξη των μαθημάτων του νέου ακαδημαϊκού έτους μετά την του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) να αναστείλει τη διανομή των επιστημονικών συγγραμμάτων, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει απλήρωτους τους εκδότες από τον Μάιο του 2016 με τις οφειλές να φθάνουν έως και το 2015.

Οπως αναφέρει ο ΣΕΕΒΙ σε σχετική του ανακοίνωση, η εν λόγω εκφράζει ουσιαστικά την «οικονομική αδυναμία του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων, να στηρίξουν με ίδιους πόρους τη διανομή» καθώς «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο». «Γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος», σχολιάζει ο ΣΕΕΒΙ και χαρακτηρίζει την απόφασή του, την «πιο δύσκολη και στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος».

 «Και στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις», αναφέρει ο ΣΕΕΒΙ, ωστόσο τονίζει ότι σήμερα, η καθυστέρηση πληρωμών «υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής, και αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε (σ.σ. ο κλάδος) υποστεί, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας».
Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση