Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε θέση άμυνας το Μαξίμου για τις απεργίες
Σε θέση άμυνας το Μαξίμου για τις απεργίες

Σε θέση άμυνας το Μαξίμου για τις απεργίες

Η υπόσχεση γι τον μετμνημονιακό παράδεισο δεν αποδεικνύεται αρκετή για να κατευνάσει τη δυσανεξία των κυβερνητικών βουλευτών έναντι της μνημονιακής πραγματικότητας. Η ισχυρή πεποίθηση που διατύπωναν ήδη πριν από τις γιορτές υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ότι τα που συνοδεύουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα περάσουν χωρίς ιδιαίτερη βάσανο και ταλαιπωρία, καθώς δεν αφορούν το δημοσιονομικό σκέλος, αλλά θεσμικές μεταρ, τελικά δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Και το ζήτημα των αλλαγών στον τρόπο λήψης απόφασης για προκήρυξη απεργίας έρχεται να διαψεύσει την πεποίθηση αυτή. Οι κινηματικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ και οι αγωνιστικές περγαμηνές που φέρουν ως «προίκα» αρκετοί βουλευτές, τους κάνουν να αντιδρούν σχεδόν ενστικτωδώς σε οτιδήποτε αφορά τροπο κεκτημένων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Παράλληλα, το γεγονός ότι η πίεση στο συγκεκριμένο ζήτημα προέρχεται πρωτίστως από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την αγωνία των βουλευτών, που ασφαλώς και ανησυχούν για το στενό κομματικό ακροατήριο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και κόμμα παραμένουν σε εγρήγορση για να εντοπιστούν έγκαιρα και να κατευναστούν οι όποιες ενστάσεις πριν λάβουν διαστάσεις. Η χθεσινή τοποθέτηση – διαφορο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ιάννη Θεωνά, ο οποίος, μιλώντας στον , εκτίμησε ότι η διάταξη για τις απεργίες δεν θα πρέπει να ψηφιστεί, ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα δεν έχει απασχολήσει ακόμα τους βουλευτές του κόμματος, σήμανε συναγερμό. Οπως ανέφερε στέλεχος επιφορτισμένο να παρακολουθεί την κινητικότητα και τις διαφοροποιήσεις βουλευτών, η τοποθέτηση Θεωνά αιφνιδίασε, καθώς δεν είχαν υπάρξει τις προηγούμενες ημέρες τόσο συγκεκριμένες αντιδράσεις, πέραν μιας γενικής «μουρμούρας» για την αναγκαιότητα να ψηφιστεί η αλλαγή στον τρόπο προκήρυξης ών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση