Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε θέση άμυνας η κυβέρνηση – Ψηφίστηκε η τροπολογία
Σε θέση άμυνας η κυβέρνηση – Ψηφίστηκε η τροπολογία

Σε θέση άμυνας η κυβέρνηση – Ψηφίστηκε η τροπολογία

Με μία διαφοροποίηση, του βουλευτή Ι. Μιχελογιαννάκη, αλλά και εν συνόλω «τραυματισμένη» πολιτικά, εξήλθε χθες από μια θυελλώδη κοινοβουλευτική διαδικασία η δικομματική κυβερνώσα πλειοψηφία: η κρίσιμη τροπολογία μέσω της οποίας θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη όσων με επιχειρούν να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς, ψηφίστηκε από τους 137 παρόντες ΣΥΡΙΖΑ και τους εννέα των , αλλά αφού είχαν προηγηθεί μαραθώνιες παρασκηνιακές μάχες με πολλούς του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου να εκφράζουν ενστάσεις έως και διαφωνίες για τη , και τους υπουργούς να προσπαθούν να τους πείσουν, ώστε να μην υπάρξουν στο τέλος «διαρροές» που θα τραυμάτιζαν την της συγκυβέρνησης.

Στην ονομαστική που διεξήχθη αργά το βράδυ, έπειτα από σχετικό αίτημα του ΚΚΕ, απέναντι στα 146 «ναι» της πλειοψηφίας –απόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι θα τη στήριζαν–, «παρών» ψήφισαν Ν.Δ., ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ καταψήφισαν η Χρυσή , το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τη διαφοροποίησή του: «Σε καμία περίπτωση το DNA του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια για ποινικοποίηση λαϊκών κινητοποιήσεων», είπε κάποια στιγμή από του βήματος. «Αλλο οι πολιτικές διαμαρτυρίες και άλλο η », σχολίασε αργότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση