Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Σε συμβολαιογράφο και σε μία ώρα το συναινετικό διαζύγιο
Σε συμβολαιογράφο και σε μία ώρα το συναινετικό διαζύγιο

Σε συμβολαιογράφο και σε μία ώρα το συναινετικό διαζύγιο

Η εποχή που ακόμα και για τα συναινετικά διαζύγια οι προσέφευγαν στα δικαστήρια δαπανώντας χρόνο, χρήμα και ψυχική διάθεση, σε λίγο αποτελεί θα παρελθόν, καθώς νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που πλέον κατατέθηκε στη προς ψήφιση, προβλέπει διαδικασίες μιας ώρας για το .

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νέες που θα γίνουν νόμος του κράτους, το πιθανότερο και πριν τις γιορτές, οι που επιθυμούν να λύσουν το γάμο τους συναινετικά, θα πηγαίνουν στο εξής σε συμβολαιογράφο ο οποίος και θα πιστοποιεί τη λύση με συμβολαιογραφική πράξη.

Η νέα ρύθμιση επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο έκδοσης, ως τώρα, των συναινετικών διαζυγίων, καθώς αν και η σχετική νομοθεσία είχε τα τελευταία χρόνια απλοποιηθεί, εντούτοις για να εκδοθεί από το δικαστήριο ένα περνούσαν οκτώ μήνες ως και ένας χρόνος.

Με τη νέα ρύθμιση το συναινετικό διαζύγιο θα βγαίνει σε μία αντί για ένα χρόνο και η συμβολαιογραφική πράξη λύσεως του γάμου θα έχει την ίδια ισχύ με την δικαστική .

Με το ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για τα μέτρα που πρέπει να επιβάλλονται από τα δικαστήρια σε ψυχικώς πάσχοντες και άλλες διατάξεις σημαντικές για την σειράς υποθέσεων, νομοθετείται, για πρώτη φορά, κάτι πολύ ουσιαστικό.

Δίδεται η δυνατότητα στα φιλοζωικά να παρίστανται στις δίκες κατά ατόμων που έχουν κατηγορηθεί για κακοποιήσεις, βασανισμούς και άλλες βίαιες πράξεις κατά των ζώων συντροφιάς, ως πολιτικώς ενάγοντες με δύο λόγια θα μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν αποζημίωση.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε #σκάφος στα Πευκάκια #σκάφος - https://t.co/MpNGO0pYNb -

  • Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου #ΑγίουΙωάννουτουΘεολόγου - https://t.co/kq5Z0IxfUg -

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση