Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Σε παλιό στρατόπεδο οι καινούργιες φυλακές
Σε παλιό στρατόπεδο οι καινούργιες φυλακές

Σε παλιό στρατόπεδο οι καινούργιες φυλακές

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Σε έκταση των θα χωροθετηθούν οι νέες φυλακές, που θα αντικαταστήσουν αυτές του Κορυδαλλού.

Για τις ανάγκες του έργου, μάλιστα, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με ομολόγους τους, αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Στην πρόσφατη του κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για κατασκευή νέας φυλακής στον νομό Αττικής και μεταφορά, εκεί, του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού. Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε από το βήμα της Βουλής ότι η νέα φυλακή θα χωροθετηθεί εκτός αστικού ιστού αλλά δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα, χωρίς να προσδιορίσει την περιοχή που θα φιλοξενήσει το νέο σωφρονιστικό κατάστημα. «Θα είναι εντός Αττικής, εκτός αστικού ιστού και κοντά σε οδικό άξονα, για εύκολη πρόσβαση», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, την Κυριακή.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι για τις ανάγκες του έργου έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή με τη συμμετοχή στελεχών των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Αμυνας. Αποστολή των μελών της είναι να μελετήσουν ποια παλιά στρατόπεδα μπορούν να παραχωρηθούν για την ανέγερση νέων φυλακών και ποια από αυτά πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Οι της επιτροπής θα τελούν υπό την εποπτεία του κ. Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού κ. Λευτέρη Οικονόμου και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο σε ένα μήνα.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο χρηματοδότησης του νέου έργου, ένα από τα ενδεχόμενα που μελετώνται είναι μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Πρόκειται για που συνάπτονται μεταξύ του Δημοσίου και ενός ιδιωτικού φορέα για την εκτέλεση ενός έργου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, την ανέγερση των νέων φυλακών θα αναλάβει π.χ. μια ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία και το Δημόσιο θα καταβάλλει ένα ποσό ως μίσθωμα έως ότου αποπληρώσει το κόστος του έργου. Με έχουν κατασκευαστεί σε Αττική και Περιφέρεια.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση