Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε ναυάγιο οδηγείται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Σε ναυάγιο οδηγείται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σε ναυάγιο οδηγείται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Πιο κοντά στο οδηγείται η πώληση της ς ς μετά το σχίσμα που υπήρξε στην Exin Financial Services Holdings B.V., που έχει ανακηρυχθεί πλειοδότης στον διαγωνισμό. Από χθες το επενδυτικό της Exin έπαψε ουσιαστικά να υφίσταται καθώς οι βασικοί συντελεστές του, κ. Ματ Φέρφιλντ, Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης, βρίσκονται σε ανοιχτή ρήξη, η οποία μεταφέρθηκε στο δικαστήριο. Η ρήξη δημοσιοποιήθηκε χθες όταν η πλευρά του Calamos Family Partners και το ιδιωτικό οικογενειακό γραφείο του John P. Calamos ανακοίνωσαν ότι ο κ. Τζον Κάλαμος και ο κ. Τζον Κουδούνης κατέθεσαν δικαστική αγωγή κατά της Exin Financial Services Holdings BV, ζητώντας την άμεση εξόφληση κεφαλαίου άνω των 41 εκατ. δολαρίων, πλέον τους τόκους.

Η είδηση για την κατάθεση αγωγής επιβεβαίωσε ουσιαστικά τη διάσταση που είχε διαφανεί ότι υπάρχει εδώ και καιρό μεταξύ των συντελεστών της Exin και η οποία είναι και η αφορμή για την αδυναμία εξεύρεσης των αναγκαίων κεφαλαίων για την της ς ς. Τη διάσταση αυτή είχε παραδεχθεί σε πρόσφατες και ο επικεφαλής της Exin, Ματ Φέρφιλντ, σημειώνοντας ότι ο κ. Κάλαμος παραμένει μέτοχος μειοψηφίας και ερμηνεύει εν μέρει και τις αγωνιώδεις κινήσεις από την πλευρά της Exin για την εξεύρεση νέων επενδυτών, που θα συγκροτήσουν το νέο μετοχικό σχήμα και θα συνεισφέρουν τα 718,3 εκατ. .

Στην αγωγή, η πλευρά των Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης υποστηρίζει ότι «την εξόφληση του ποσού των 41 εκατ. δολαρίων, το οποίο είναι πλέον σε οριστική αθέτηση, είχε αναλάβει η Exin βάσει σειράς δανειακών συμβάσεων στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Επιπλέον υποστηρίζει ότι η Exin έχει επανειλημμένα αποτύχει να παράσχει τις απαιτούμενες οικονομικές καταστάσεις και άλλες λογιστικές και κανονιστικές πληροφορίες και στοιχεία, όπως απαιτείται από τις ισχύουσες δανειακές συμβάσεις». Μέσω της ς, οι ενάγοντες επιδιώκουν την πλήρη καταγραφή του πότε και πώς η Exin χρησιμοποίησε τα δανειακά κεφάλαια.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση