Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σε «μετωπική» κυβέρνηση – ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση
Σε «μετωπική» κυβέρνηση – ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Σε «μετωπική» κυβέρνηση – ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

«Ωρα μηδέν» για το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, καθώς εν μέσω κλιμακούμενων αντιδράσεων της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες έχουν δημιουργήσει «πολεμικό κλίμα» μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών, ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνδέει την αξιολόγηση με τις κρίσεις προϊσταμένων.

Στη μία το μεσημέρι, η ΑΔΕΔΥ έχει διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή, ενώ, παράλληλα, έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί. Εν τω μεταξύ χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η ΑΔΕΔΥ δήλωσε αποφασισμένη να συνεχίσει την απεργία-αποχή από τη διαδικασία η οποία ήδη «μετρά» έξι μήνες. Παράλληλα απέστειλε υπόμνημα προς τα κόμματα και τους βουλευτές, ζητώντας τους να καταψηφίσουν την τροπολογία και ξεκαθαρίζοντας ότι θα εμμείνει στη θέση της σε κάθε περίπτωση.

«Aντιδημοκρατική»

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας χαρακτήρισε την τροπολογία «αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική», καθώς, όπως επεσήμανε, εκβιάζει τους εργαζομένους και όσους έχουν θέση ευθύνης. Βασικό επιχείρημα της ΑΔΕΔΥ, το οποίο περιλαμβάνεται και στο υπόμνημα που εστάλη στους βουλευτές και τα κόμματα, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να «τιμωρούνται» οι δημόσιοι υπάλληλοι με αποκλεισμό τους από τις κρίσεις, επειδή συμμετέχουν σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. - https://t.co/BFmOmT4lju -

  • Άρχισαν οι εργασίες στις λιμενικές εγκαταστάσεις Άη - Γιάννη και Χορευτού #ΆηΓιάννης - https://t.co/wWPUrAMB5m -

  • Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ  στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας - https://t.co/IzJExfqbL3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση