Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε κλοιό διαδηλώσεων και… αστυνόμευσης η Θεσσαλονίκη
Σε κλοιό διαδηλώσεων και… αστυνόμευσης η Θεσσαλονίκη

Σε κλοιό διαδηλώσεων και… αστυνόμευσης η Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης .

Από νωρίς σήμερα το πρωί μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων οσοκομείων έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στο Ιπποκράτειο οσοκομείο της Θεσσαλονίκης και πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω των σημερινών αφίξεων του υπουργού Εμπορίου των   Γουίλμπορ Ρος, του πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ και του Αλ. Τσίπρα.

Οι διαδηλωτές θα πορευτούν στις οδούς Κ. Καραμανλή, Παπαναστασίου, Λεωφ, Στρατού, Καυτανζόγλου, Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου και θα καταλήξουν στο ΥΜΑΘ, ενώ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πανό που μεταφέρουν στους δρόμους της πόλης έχει των Τσίπρα, Καμμένου και Πολάκη με τη σημείωση «πατάνε επί δικαιωμάτων».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, oι των νοσοκομείων Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ και Γ. Γεννηματάς θα ενσωματωθούν στη διαδήλωση όταν η πορεία περάσει από τα σημεία τους.

Νωρίτερα σήμερα μικροένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου έφτασε η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ζητούσε να συναντηθεί με την υφυπουργός Εσωτερικών, Κατερίνα Νοτοπολού μια 10μελης επιτροπή.

Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε ότι μπορούν να περάσουν μόνο τρία άτομα, ενώ δεν υπήρχε ενημέρωση με το ποιον από το υπουργείο θα συναντηθούν.

Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση των ενστόλων, οι οποίοι επίσης αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε από χθες τις πτήσεις στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και αύριο θα υπερίπταται στο κέντρο της πόλης την ώρα των διαδηλώσεων που αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Τουλάχιστον πέντε χιλιάδες , ένστολοι και μυστικοί, πρόκειται να αναπτυχθούν στην πόλη, σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της επιχείρηση, στην οποία, πλην των ανδρών της ΕΛΑΣ, δύο εισαγγελέων, του ελικοπτέρου και σκαφών του λιμενικού, θα συμμετέχουν πράκτορες του FBI και της CIA, καθώς οι θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Παρότι η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης είχε ξεκινήσει από χθες γύρω από τη ΔΕΘ, υπενθυμίζεται ότι μέλη του «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησαν επίθεση στα γραφεία του ΣΒΒΕ και κάποιοι άλλοι, άγνωστοι, βεβήλωσαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία, όπου θα γίνει αύριο στις 6 το απόγευμα το συλλαλητήριο εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην πλατεία Αριστοτέλους, του ΠΑΜΕ και στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου των ΓΣ-ΑΔΕΔΥ και Εργατικών Κέντρων, στην Καμάρα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση