Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό
Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό

Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό

«Διπλωμτικό πκέτο» που συνδέει το προσφυγικό με το ελληνικό χρέος πρότεινε χθες ο αρθρογράφος των Financial Times, Γκίντιον Ράχμαν, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρο «προσωρινής» διαμονής προσφύγων με αντάλλαγμα βαθιά διαγραφή του ελληνικού χρέους. Από την πλευρά της Γερμανίας, στη σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών στο Αμστερνταμ ακούστηκε η φράση «η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της» για το προσφυγικό, ενώ μετράει πλέον αντίστροφα ο έως τις 15 Φεβρουαρίου, που η Αθήνα πρέπει να έχει θέσει σε λειτουργία τα hotspots.

«Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Σουηδίας απείλησαν την Ελλάδα με έξωση από τη ζώνη Σένγκεν» ανέφερε χθες η γερμανική «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε», ενώ οι συζητήσεις για το προσφυγικό θα συνεχιστούν και σήμερα στο Κολέγιο των Επιτρόπων. Σε αντίθεση με αυτά που διέρρευσαν στον διεθνή Τύπο, ότι η σημερινή συζήτηση θα είναι για την έξοδο τη Ελλάδας από τη Σένγκεν, αυτό που θα συζητηθεί σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της είναι μία έκθεση ειδικών που προέκυψε από μία αξιολόγησης στην Ελλάδα τον περασμένο οέμβριο.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσω χθες το βράδυ. «Δεν μιλάμε ούτε για αναστολή ούτε για αποκλεισμό ενός κράτους-μέλους από τη Σένγκεν, πρέπει να ακολουθηθούν οι κανόνες και να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα» ανέφερε ο επίτροπος.

Η συγκεκριμένη έκθεση που θα συζητηθεί σήμερα είναι όντως αρνητική για την Ελλάδα αλλά οι ελληνικές αρχές έχουν γνώση για το περιεχόμενό της από τον οέμβριο. Γι' αυτό άλλωστε έχουν επιταχύνει και τις διαδικασίες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση