Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό
Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό

Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό

«Διπλωμτικό πκέτο» που συνδέει το με το πρότεινε χθες ο αρθρογράφος των Financial Times, Γκίντιον Ράχμαν, υποστηρίζοντας ότι η θα μπορούσε να μετατρέψει την σε χώρο «προσωρινής» διαμονής προσφύγων με αντάλλαγμα βαθιά διαγραφή του ελληνικού χρέους. Από την πλευρά της Γερμανίας, στη σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών στο Αμστερνταμ ακούστηκε η φράση «η πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της» για το προσφυγικό, ενώ μετράει πλέον αντίστροφα ο χρόνος έως τις 15 Φεβρουαρίου, που η πρέπει να έχει θέσει σε λειτουργία τα hotspots.

«Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Σουηδίας απείλησαν την Ελλάδα με έξωση από τη ζώνη Σένγκεν» ανέφερε χθες η γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε», ενώ οι συζητήσεις για το προσφυγικό θα συνεχιστούν και σήμερα στο Κολέγιο των Επιτρόπων. Σε αντίθεση με αυτά που διέρρευσαν στον διεθνή Τύπο, ότι η σημερινή συζήτηση θα είναι για την έξοδο τη Ελλάδας από τη Σένγκεν, αυτό που θα συζητηθεί σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της είναι μία έκθεση ειδικών που προέκυψε από μία επίσκεψη αξιολόγησης στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης μέσω twitter χθες το βράδυ. «Δεν μιλάμε ούτε για αναστολή ούτε για αποκλεισμό ενός κράτους-μέλους από τη Σένγκεν, πρέπει να ακολουθηθούν οι κανόνες και να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα» ανέφερε ο επίτροπος.

Η συγκεκριμένη έκθεση που θα συζητηθεί σήμερα είναι όντως αρνητική για την Ελλάδα αλλά οι ελληνικές αρχές έχουν γνώση για το περιεχόμενό της από τον Νοέμβριο. Γι' αυτό άλλωστε έχουν επιταχύνει και τις διαδικασίες.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση