Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό
Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό

Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό

«Διπλωματικό πακέτο» που συνδέει το με το ελληνικό πρότεινε χθες ο αρθρογράφος των Financial Times, Γκίντιον Ράχμαν, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να μετατρέψει την σε χώρο «προσωρινής» διαμονής προσφύγων με αντάλλαγμα βαθιά διαγραφή του ελληνικού χρέους. Από την πλευρά της Γερμανίας, στη σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών στο Αμστερνταμ ακούστηκε η φράση «η πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της» για το , ενώ μετράει πλέον αντίστροφα ο χρόνος έως τις 15 Φεβρουαρίου, που η Αθήνα πρέπει να έχει θέσει σε λειτουργία τα hotspots.

«Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Σουηδίας απείλησαν την με έξωση από τη ζώνη Σένγκεν» ανέφερε χθες η γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε», ενώ οι συζητήσεις για το προσφυγικό θα συνεχιστούν και σήμερα στο Κολέγιο των Επιτρόπων. Σε αντίθεση με αυτά που διέρρευσαν στον διεθνή Τύπο, ότι η σημερινή συζήτηση θα είναι για την έξοδο τη Ελλάδας από τη Σένγκεν, αυτό που θα συζητηθεί σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της είναι μία έκθεση ειδικών που προέκυψε από μία επίσκεψη αξιολόγησης στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσω twitter χθες το βράδυ. «Δεν μιλάμε ούτε για αναστολή ούτε για αποκλεισμό ενός κράτους-μέλους από τη Σένγκεν, πρέπει να ακολουθηθούν οι κανόνες και να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα» ανέφερε ο .

Η συγκεκριμένη έκθεση που θα συζητηθεί σήμερα είναι όντως αρνητική για την Ελλάδα αλλά οι ελληνικές αρχές έχουν γνώση για το περιεχόμενό της από τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν επιταχύνει και τις διαδικασίες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά στη Βόρεια Αττική: Εκκενώνονται Κρυονέρι, Αφίδνες, Κοκκινόβραχος - https://t.co/anAiAXk6Q0 -

  • Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην #Πάρνηθα #Πάρνηθα - https://t.co/QjnJcQr6SI -

  • Ο καιρός "τρελάθηκε": Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης #δελτίοεπιδείνωσηςκαιρού - https://t.co/NYCnJdiyUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση