Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό
Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό

Σε κλοιό πιέσεων η Ελλάδα για το προσφυγικό

«Διπλωματικό πακέτο» που συνδέει το προσφυγικό με το ελληνικό χρέος πρότεινε χθες ο αρθρογράφος των Financial Times, Γκίντιον Ράχμαν, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρο «προσωρινής» διαμονής προσφύγων με αντάλλαγμα βαθιά διαγραφή του ελληνικού χρέους. Από την πλευρά της Γερμανίας, στη σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών στο Αμστερνταμ ακούστηκε η φράση «η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της» για το προσφυγικό, ενώ μετράει πλέον αντίστροφα ο χρόνος έως τις 15 Φεβρουαρίου, που η Αθήνα πρέπει να έχει θέσει σε λειτουργία τα hotspots.

«Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Σουηδίας απείλησαν την Ελλάδα με έξωση από τη ζώνη Σένγκεν» ανέφερε χθες η γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε», ενώ οι συζητήσεις για το προσφυγικό θα συνεχιστούν και σήμερα στο Κολέγιο των Επιτρόπων. Σε αντίθεση με αυτά που διέρρευσαν στον διεθνή Τύπο, ότι η σημερινή συζήτηση θα είναι για την έξοδο τη Ελλάδας από τη Σένγκεν, αυτό που θα συζητηθεί σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της Κομισιόν είναι μία έκθεση ειδικών που προέκυψε από μία επίσκεψη αξιολόγησης στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος μέσω twitter χθες το βράδυ. «Δεν μιλάμε ούτε για αναστολή ούτε για αποκλεισμό ενός κράτους-μέλους από τη Σένγκεν, πρέπει να ακολουθηθούν οι κανόνες και να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα» ανέφερε ο επίτροπος.

Η συγκεκριμένη έκθεση που θα συζητηθεί σήμερα είναι όντως αρνητική για την Ελλάδα αλλά οι ελληνικές αρχές έχουν γνώση για το περιεχόμενό της από τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν επιταχύνει και τις διαδικασίες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μέχρι 1η Σεπτεμβρίου υπογραφή συμφωνίας για χρήση του σταδίου Νεάπολης από Ολυμπιακό και Νίκη… - https://t.co/aiY83cJ7Gh -

  • Τελετή ορκωμοσίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/MQtTh63RlF -

  • Στο αναπτυξιακό εργαλείο της ΟΧΕ  Β. Σποράδων αναφέρθηκε ο πpεριφερειάρχης Θεσσαλίας από την Αλόννησο… - https://t.co/x2phQPS8wI -

"Αλιεύοντας" την είδηση