Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε κλίμα αβεβαιότητας οι πρώτες επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία
Σε κλίμα αβεβαιότητας οι πρώτες επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία

Σε κλίμα αβεβαιότητας οι πρώτες επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία

Δύο επιβατικά με τουρκική σημαία αναχώρησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας από τη Λέσβο, μεταφέροντας 131 μετανάστες, με προορισμό την τουρκική παραθαλάσσια πόλη του τικιλί.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες κατάγονται από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της .

Τον κάθε μετανάστη συνόδευε της , ενώ στα πλοία επιβιβάστηκαν και Ελληνες αστυνομικοί των ειδικών μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

Οι πρώτες επαναπροωθήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας των Βρυξελλών για την προσφύγων και μεταναστών στην , η οποία τίθεται από σήμερα, Δευτέρα, σε εφαρμογή, σε κλίμα αβεβαιότητας, αλλά και με την κατάσταση στα ελληνικά νησιά, αλλά και τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς του Πειραιά και της ς να παραμένει εκρηκτική.

Στον Πειραιά δύο πλοία με 98 μετανάστες και πρόσφυγες

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίo «Αριάδνη» μεταφέροντας 25 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Χθες βράδυ κατέπλευσε επίσης το «ήσος ς» με 73 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σάμο.

Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση βρίσκονται περίπου 4.800 άτομα. Χθες το απόγευμα, παρά το γεγονός ότι τρία πούλμαν έφθασαν στο λιμάνι για να μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας δεν επιβιβάσθηκε κανείς σε αυτά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση