Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες από τις πλημμύρες
Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες από τις πλημμύρες

Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες από τις πλημμύρες

Ώρες γωνίς περνούν οι δέκα χωριών στο νομό Σερρών, οι οποίοι βλέπουν τα νερά από του ποταμού Στρυμόνα αλλά και της λίμνης Κερκίνης να «καταπίνουν» καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ο όγκος τους αναμένεται να αυξηθεί από τους υδάτινους όγκους της Βουλγαρίας.

Στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία του στρατού τα οποία δημιουργούν αναχώματα σε πολλές περιοχές σε μια προσπάθεια να μην κινδυνέψει ανθρώπινη και να περιοριστούν οι ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ σοβαρή καθώς το ύψος των νερών στη λίμνη Κερκίνη, στην οποία κατά διαστήματα ανοίγουν τα θυρο, έχει φτάσε τα 36 .

«Η κατάσταση είναι οριακή. Κύριο μέλημά μας είναι να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές γι ‘αυτό και πρέπει πάση θυσία να προφυλάξουμε το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης. Βρισκόμαστε όλοι επί π για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που θα προκύψουν από την αύξηση της παροχής από τα θυρο» δήλωσε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το anexartitos.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

Το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής που έχει υποστεί ο νομός Σερρών από την αύξηση της στάθμης του νερού φαίνεται ξεκάθαρα από ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί με

Οι εικόνες, δείχνουν από ψηλά τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και , εκεί που τώρα ειδικά συνεργεία των δήμων με τη βοήθεια του στρατού φτιάχνουν αναχώματα προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη καταστροφή γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων.

Οι δήμοι που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα είναι η Βισαλτία, η Νέα Ζίχνη και ο δήμος Εμμανουήλ Παππά.

Πηγή: newsbomb.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση