Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες από τις πλημμύρες
Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες από τις πλημμύρες

Σε κατάσταση συναγερμού οι Σέρρες από τις πλημμύρες

Ώρες αγωνίας περνούν οι κάτοικοι δέκα χωριών στο νομό Σερρών, οι οποίοι βλέπουν τα από του ποταμού Στρυμόνα αλλά και της λίμνης Κερκίνης να «καταπίνουν» καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ο όγκος τους αναμένεται να αυξηθεί από τους υδάτινους όγκους της Βουλγαρίας.

Στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία του στρατού τα οποία δημιουργούν αναχώματα σε πολλές περιοχές σε μια προσπάθεια να μην κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή και να περιοριστούν οι ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ σοβαρή καθώς το ύψος των νερών στη λίμνη Κερκίνη, στην οποία κατά διαστήματα ανοίγουν τα θυροφράγματα, έχει φτάσε τα 36 .

«Η κατάσταση είναι οριακή. Κύριο μέλημά μας είναι να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές γι ‘αυτό και πρέπει πάση θυσία να προφυλάξουμε το ανατολικό ανάχωμα της λίμνης. Βρισκόμαστε όλοι επί ποδός για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που θα προκύψουν από την της παροχής από τα θυροφράγματα» δήλωσε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το anexartitos.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

Το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής που έχει υποστεί ο νομός Σερρών από την της στάθμης του νερού φαίνεται ξεκάθαρα από ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί με drone

Οι εικόνες, δείχνουν από ψηλά τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και καλλιέργειες, εκεί που τώρα ειδικά συνεργεία των δήμων με τη του στρατού φτιάχνουν αναχώματα προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη καταστροφή γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων.

Οι δήμοι που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα είναι η Βισαλτία, η Νέα Ζίχνη και ο δήμος Εμμανουήλ Παππά.

Πηγή: newsbomb.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση