Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας

Συνεχίζετι γι τρίτη ημέρα η μάχη με τις στη βόρεια , στην περιοχή της Λίμνης. Το κύριο μέτωπο μαίνεται πάνω από τη Μονή αλατάκη και κινείται νοτιοδυτικά. Η περίμετρος της πυρκαγιάς καλύπτει ένα νοητό τρίγωνο μεταξύ της Λίμνης, της Μονής Γαλατάκη και του χωριού Φαράκλα και έχει έκταση 15 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η είναι ελαφρώς καλύτερη σήμερα, καθώς η φωτιά δεν έχει την ένταση των προηγούμενων ημερών ωστόσο, επικρατεί ανησυχία καθώς υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων στη διάρκεια της ημέρας.

Στις δέκα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Λίμνη Ευβοίας υπό την προεδρία του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων. Οπως δήλωσε στην «Κ» ο αντι Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός επρόκειτο κυρίως για μια σύσκεψη «με στόχο την και τη ρύθμιση τεχνικών αλλά και επιχειρησιακών λεπτομερειών για την καλύτερη αξιο των δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή». Πρόσθεσε παράλληλα ότι «ο δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη ευελιξία σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα».

Ο κ. Σπανός επεσήμανε ότι δεν δόθηκε εντολή σε κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ωστόσο το Σάββατο απομακρύνθηκαν από την περιοχή κάποιοι κατασκηνωτές.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα ( και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση