Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα

Αποχωρούν μαζικά από το νησί οι τουρίστες 

Στις επόμενες δύο με τρεις ώρες αναμένεται, με την τοποθέτηση των τριών γεννητριών που έφτασαν στην Υδρα, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση του νησιού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο -ΜΠΕ ο νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος οι τρεις έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού για ρεύμα, αλλά και να εξασφαλίσουν την λειτουργία του εργοστασίου αφαλάτωσης, ώστε να αποκατασταθεί και το πρόβλημα υδροδότησης.

Επιπλέον σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης της ς που υπέστη το υποθαλάσσιο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί το νησί. Εκτίμησε ότι η θα αποκατασταθεί σύντομα καθώς έχει εντοπιστεί κοντά στις του νησιού.

Υπενθυμίζεται ο Δήμος Υδρας κηρύχθηκε, από τη κατόπιν αιτήματος του δημάρχου του νησιού, σε για την αντιμετώπιση και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.

 

«Φεύγουν οι επισκέπτες από το νησί»

«Οι επισκέπτες φεύγουν μαζικά από το νησί, ενώ, όχι μόνο ζητούν τα χρήματά τους πίσω αλλά ζητούν επιπλέον και αποζημιώσεις γιατί χάλασαν οι διακοπές τους» λέει η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Μαρία Κλαδάκη στο kathimerini.gr. Προαναγγέλλει μάλιστα προσφύγη στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου από πλεύρας της Ενωσης Ξενοδόχων.

Για τραγική κατάσταση κάνουν λόγο οι επιχειρηματίες του νησιού, καθώς όπως λένε δεν μπορούν να κρατήσουν τους τουρίστες στο νησί. «Δεν λειτουργούν , ΑΤΜ, τίποτα. Τα μαζεύουν για να φύγουν» λένε χαρακτηριστικά.

 

Ο Δήμαρχος Υδρας από την πλευρά του, εκτίμησε ότι μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να αποκαθίστανται τα προβλήματα στο νησί ενώ ο ίδιος σημειώνει ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΔΕΔΔΗΕ το μπλακ-άουτ οφείλεται στο υποθαλάσσιο καλώδιο.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση