Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε κατάσταση απόλυτης μέθης ο οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό
Σε κατάσταση απόλυτης μέθης ο οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό

Σε κατάσταση απόλυτης μέθης ο οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό

Σε κατάσταση μέθης βρισκόταν, όπως προκύπτει από τα της δικογραφίας, ο 64χρονος που σκόρπισε το θάνατο χθες το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισού προκαλώντας θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς και έναν τραυματία.

Η κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν ομολογείται και από τον ίδιο ενώ αστυνομικοί που έσπευσαν στο τροχαίο δίδουν σοκαριστικές μαρτυρίες για την κατάστασή του καταθέτοντας ότι εμφανώς ήταν .

Και οι δύο αστυνομικοί, καταθέτουν ότι ο 64χρονος, «όταν βγήκε από το αυτοκίνητο ήταν εμφανώς » ενώ ο δεύτερος από αυτούς δίδει και την περιγραφή του παραπέμποντας ευθέως σε άνθρωπο που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του λόγω μέθης ” Ο ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά,είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα….»

Ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας επιχειρεί απολογούμενος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να απαντήσει στο ερώτημα πως βρέθηκε «ντίρλα» να οδηγεί με αποτέλεσμα να σκορπίσει το θάνατο.

«Ήμουν σε και διασκεδάζαμε, αναφέρει στην προανακριτική του απολογία και συνεχίζει. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν ‘άκουσε' το τιμόνι».

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και σειρά άλλων κατηγοριών, όπως ανθρωποκτονία και από αμέλεια, οδήγηση σε καθεστώς μέθης και παραβάσεις που σχετίζονται με το ότι η νταλίκα δεν είχε καν νόμιμα χαρτιά.

Στη δικογραφία μάλιστα περιγράφεται ότι το μοιραίο όχημα:

«Στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ και

Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι δεν έχει καταχωρισθεί και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα».

Τις συνθήκες του τροχαίου που έστειλε στον άλλο κόσμο δύο ανυποψίαστους ανθρώπους που έτυχε να βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισού το πρωί της Τετάρτης, περιγράφουν στις καταθέσεις τους και αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους οποίους αναφέρει ότι ο εγκληματίας οδηγός, όταν κατέβηκε από τη νταλίκα μετά το τροχαίο δεν ασχολήθηκε καν με τους τραυματίες.”Ο οδηγός της νταλίκας μετά το άργησε να κατέβει από το όχημά του, τονίζει ο μάρτυρας και συμπληρώνει “μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες.»

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι το όχημα έφερε πινακίδες άλλου οχήματος και άλλο αριθμό πλαισίου και κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί της νταλίκας οδηγούσαν παρά πολλές ώρες χωρίς καν διαλείμματα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση