Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε κατάσταση απόλυτης μέθης ο οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό
Σε κατάσταση απόλυτης μέθης ο οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό

Σε κατάσταση απόλυτης μέθης ο οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό

Σε κτάστση ς βρισκόταν, όπως προκύπτει από τα δεδομένα της δικογραφίας, ο 64χρονος οδηγός που σκόρπισε το θάνατο χθες το πρωί στη Λεωφόρο Κηφισού προκαλώντας θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς και έναν τραυματία.

Η κατάσταση ς στην οποία βρισκόταν ομολογείται και από τον ίδιο ενώ που έσπευσαν στο τροχαίο δίδουν σοκαριστικές μαρτυρίες για την κατάστασή του καταθέτοντας ότι εμφανώς ήταν μεθυσμένος.

Και οι δύο , καταθέτουν ότι ο 64χρονος, «όταν βγήκε από το αυτοκίνητο ήταν εμφανώς μεθυσμένος» ενώ ο δεύτερος από αυτούς δίδει και την περιγραφή του παραπέμποντας ευθέως σε άνθρωπο που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του λόγω μέθης ” Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε α ερυθρά,είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα….»

Ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας επιχειρεί απολογούμενος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να απαντήσει στο ερώτημα πως βρέθηκε «ντίρλα» να οδηγεί με αποτέλεσμα να σκορπίσει το θάνατο.

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε, αναφέρει στην προανα του απολογία και συνεχίζει. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν ‘άκουσε' το τιμόνι».

Σε βάρος του ασκήθηκε για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και σειρά άλλων κατηγοριών, όπως ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια, οδήγηση σε καθεστώς μέθης και παραβάσεις που σχετίζονται με το ότι η νταλίκα δεν είχε καν νόμιμα χαρτιά.

Στη δικογραφία μάλιστα περιγράφεται ότι το μοιραίο όχημα:

«Στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ και

Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι δεν έχει καταχωρισθεί και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα».

Τις συνθήκες του τροχαίου που έστειλε στον άλλο κόσμο δύο ανυποψίαστους ανθρώπους που έτυχε να βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισού το πρωί της Τετάρτης, περιγράφουν στις καταθέσεις τους και αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους οποίους αναφέρει ότι ο εγκληματίας οδηγός, όταν κατέβηκε από τη νταλίκα μετά το τροχαίο δεν ασχολήθηκε καν με τους τραυματίες.”Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του, τονίζει ο μάρτυρας και συμπληρώνει “μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες.»

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι το όχημα έφερε άλλου οχήματος και άλλο αριθμό πλαισίου και κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί της νταλίκας οδηγούσαν παρά πολλές ώρες χωρίς καν διαλείμματα.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση