Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε ισχύ ο πέμπτος νόμος για τα αυθαίρετα
Σε ισχύ ο πέμπτος νόμος για τα αυθαίρετα

Σε ισχύ ο πέμπτος νόμος για τα αυθαίρετα

Σε ισχύ τίθεται πλέον ο πέμπτος κατά σειρά νόμος για τα , μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Βασικό χαρακτηριστικό του ν.4495/17 είναι η ελάφρυνση των προστίμων για αρκετές κατηγορίες παρανομιών και για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Η «Κ» παρουσιάζει σήμερα τα βασικά σημεία της νέας ς, με τη μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων.

– Ποιες δεν χρειάζονται νομιμο;

– Οι αποκλίσεις των διαστάσεων του κτιρίου έως 10% και έως 50 τ.μ., οι που έχουν εκτελεστεί μεν χωρίς άδεια, αλλά χωρίς να υπερβαίνουν τα όσα ορίζει ο νόμος (λ.χ. να μην υπάρχει υπέρβαση συντελεστή ς). Επίσης, η αλλαγή χρήσης χωρίς άδεια από κύρια σε άλλη, η οποία όμως να επιτρέπεται στη συγκεκριμένη περιοχή, και η εργασιών μικρής κας χωρίς άδεια. Στις παραβάσεις αυτές επιβάλλεται πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης, όπως ισχύει.

– Τι ισχύει για τις μικρές ;

– Ο νόμος περιλαμβάνει έναν κατάλογο με 18 κατηγορίες πολεοδομικών παραβάσεων που νομιμοποιούνται μόνο με την καταβολή παραβόλου 250 ευρώ. Ανάμεσα σε αυτές, η προσθήκη εξωτερικής μόνωσης στο κτίριο, η κατασκευή πέργκολας έως 50 τ.μ., ς έως 15 τ.μ., πρόχειρες ξύλινες κατασκευές έως 8 τ.μ.

 

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση