Σε ύφεση η φωτιά στη Σάμο
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 11.00 το πρωί στην περιοχή Τσίγκη πάνω από τον Αγιο Νικόλαο στο Ποτάμι Καρλοβάσου της Σάμου. Πραγματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού για να καταφέρουν να οριοθετήσουν τη φωτιά, τις πρώτες πρωινές ώρες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 2.000 στρέμματα κυρίως δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης έγιναν στάχτη.
Στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή 25 πυροσβέστες από την Π.Υ.Σάμου, 10 οχήματα και περισσότερα από 25 εθελοντικά κλιμάκια. Επίσης, 10 υδροφόρα του Ο.Τ.Α και τα μέλη της ομάδας Διάσωσης παράρτημα Σάμου.
Γύρω στις 8 η ώρα το βράδυ έφτασαν στην περιοχή και παραμένουν με C-130 ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ των 15 ατόμων, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στέφανο Κολοκούρη και ένα από την Μυτιλήνη των 12 ατόμων, με επικεφαλής τον περιφερειακό διευθυντή Β. Αιγαίου ταξίαρχο Λευτέρη Ελευθερειάδη. Επίσης, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελευσίνα συμμετείχαν με μόνο μία ρίψη στην περιοχή, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εξαιρετικά δυσμενείς.
πηγή:kathimerini.gr