Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη Ζάκυνθο
Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

62 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά στη δασική περιοχή Αργασι – Σκοπος στο νησί της Ζακύνθου.

Στο σημείο επιχειρούν δέκα με πέντε οχήματα, ενώ ρίξεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τρία αερο τύπου καναντέρ και δύο PZL.

62 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο 

 Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 62 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με την , οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Η κατάσταση όσον αφορά τις υιπες πυρκαγιές που έλαβαν αρχικώς διαστάσεις, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έχει ως εξής, σύμφωνα πάντα με την : Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στις εξής περιοχές: Κρυονέρι ς, Καλίτσαινα Μεσσηνίας, Αγιος Ιωάννης Αρτέμιδας ς, Θορικό Λαυρίου Αττικής και Προφήτης Ηλίας Ηρακλείου Κρήτης.

Για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται στους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Λασιθίου, Κυκλάδων και στα νησιά Χίος, Σάμος, Ικαρία.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς οι πολίτες θα πρέπει: Πρώτον, να ειδοποιούν αμέσως το της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 και δεύτερον, να απομακρύνονται έγκαιρα, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της φωτιάς, για τη δική τους , αλλά και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής.

-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση