Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Λέσβο
Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Λέσβο

Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Λέσβο

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της ς, συμπεριλαμομένων και των ΕΜΑΚ έπειτα από τις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,7 και 4.9 βαθμών της κας Ρίχτερ που εκδηλώθηκαν σήμερα στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και πρόεδρο της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμη Λέκκα αποφάσισαν όπως η Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο προκειμένου να συγκληθεί αν χρειαστεί και όταν έχει στη διάθεσή της επαρκή επιστημονικά δεδομένα.

Επίσης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους δημάρχους από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση και στους οποίους ανέφερε ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε συνδρομή. Ταυτόχρονα, οι τοπικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο «Εγκέλαδος».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε επι που είχε ο κ. Στυλιανίδης με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, συμφωνήθηκε τη Δευτέρα – παρακολουθώντας και την εξέλιξη του φαινομένου – «στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑ) να επισκεφθούν το νησί για στα λιγοστά κτίρια που έχουν μικρές ζημιές σε με τους δήμους της περιοχής».

ια περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από σεισμούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.oasp.gr).

Ειδήσεις σήμερα

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση