Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε επιφυλακή για ύποπτα δέματα
Σε επιφυλακή για ύποπτα δέματα

Σε επιφυλακή για ύποπτα δέματα

Στο ίδιο σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων εντάσσεται η αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν Ελληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αναλύοντας τα που προκύπτουν από τις παράλληλες έρευνες της γερμανικής και της γαλλικής αστυνομίας, σε συν με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, για να εντοπιστούν έγκαιρα και άλλοι φάκελοι – βόμβες που ενδεχομένως ταχυδρομήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα προς Ευρωπαίους αξιωματούχους, διεθνείς οργανισμούς ή ακόμη και στόχους εντός της χώρας, Ελληνες αστυνομικοί αναζητούσαν σε συν με υπαλλήλους των «ύποπτες» αποστολές δεμάτων προς το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εξάλλου, που με κείμενο στο Athens Indymedia ανέλαβε χθες την ευθύνη για την αποστολή δέματος–ς στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε το 2010 θέσει σε εφαρμογή παρόμοια «τρομο-καμπάνια» με αποστολή 14 δεμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Στον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που εξερράγη χθες στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εμφανιζόταν ως αποστολέας το όνομα «Βασίλης » και διεύθυνση στην οδό Ακαδημίας, που αντιστοιχεί σ' εκείνη του παλιού πολιτικού του γραφείου. Επιπλέον, οι Γάλλοι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο φάκελος έφερε ελληνικό γραμματόσημο και –όπως και στην περίπτωση της ς που εστάλη στη Γερμανία– είχε ταχυδρομηθεί από υπηρεσία των ΕΛ.ΤΑ. στην . Μολονότι η βόμβα στο ΔΝΤ πυροδοτήθηκε και επομένως τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αλλοιώθηκαν, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο μηχανισμός είχε πανομοιότυπη συνδεσμολογία με εκείνον που ταχυδρομήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Εξάλλου, σύμφωνα με δηλώσεις Γάλλων αξιωματούχων στον Τύπο της χώρας τους, η βόμβα περιείχε πυρίτιδας (την παρομοίασαν με μεγάλη κροτίδα) τοποθετημένης μέσα σε κυλινδρικό δοχείο, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της Γερμανίας. Νωρίτερα χθες, οι Γάλλοι αξιωματούχοι είχαν στείλει στους Ελληνες συναδέλφους τους δύο φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης και τα υπολείμματα του μηχανισμού δίχως πάντως σε αυτές να είναι ευδιάκριτες πληροφορίες για την «ταυτότητα» ή τη διεύθυνση του αποστολέα. Αυτά διαβιβάστηκαν στην της ΕΛ.ΑΣ. σε νεότερη ενημέρωση αργά χθες το απόγευμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση