Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Σε δίκη 35 άτομα για τα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ του Τ.Τ.
Σε δίκη 35 άτομα για τα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ του Τ.Τ.

Σε δίκη 35 άτομα για τα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ του Τ.Τ.

Με τις κατηγορίες της απιστίας και της απάτης και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 35 άτομα για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από το σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας που είχε αναλάβει την αξιολόγηση της ογκωδέστατης δικογραφίας, η οποία είχε σχηματιστεί από τις ανακρίσεις και τις της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με βούλευμά του παρέπεμψε σε δίκη όλους τους αρχικά εμπλεκόμενους χωρίς να απαλλάξει κανέναν από τις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί.

Δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων που δόθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κυρίως επί διοικήσεως Αγγελου Φιλιππίδη, ερευνήθηκαν από τις δικαστικές αρχές και κρίθηκαν ότι δόθηκαν με επισφάλειες και χωρίς την τήρηση των αναγκαίων προϋποθέσεων. Οι δικαστές που συγκρότησαν το Συμβούλιο των Εφετών έκριναν ότι τα δάνεια αυτά δόθηκαν με μη νόμιμες διαδικασίες και για τον λόγο αυτό τάχθηκαν υπέρ της άποψης να παραπεμφθούν σε δίκη όλοι οι εμπλεκόμενοι και στελέχη του Τ.Τ. και επιχειρηματίες.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης, οι επιχειρηματίες Βίκτωρ Ρέστης, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Δημήτρης Κοντομηνάς, η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, και πολλοί άλλοι. Για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε εκπονήσει πόρισμα, ως επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα, ο μετέπειτα υπουργός Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, ενώ η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου που είχε αναλάβει την έρευνα, είχε συντάξει πολλών σελίδων και είχε ασκήσει τις ποινικές διώξεις που οδήγησαν τον αρμόδιο ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη να εκδώσει, αιφνιδίως, εντάλματα σύλληψης κατά πολλών εμπλεκομένων.

Μετά τα εντάλματα σύλληψης, μάλιστα, ο Αγγελος Φιλιππίδης βρέθηκε εκτός Ελλάδος και χρειάστηκε να κινηθούν διαδικασίες έκδοσής του από τις τουρκικές αρχές για να φθάσει στη χώρα μας, ενώ παρόμοια διαδικασία ακολουθήθηκε και για το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα που βρέθηκε στο Λονδίνο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση