Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε Αθήνα και Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία
Σε Αθήνα και Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία

Σε Αθήνα και Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία

Τους λόγους που τον κάνουν αισιόδοξο ότι, μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων, το θέμα του ονόματος μπορεί να λυθεί τους επόμε έξι μήνες, εξήγησε ο διαμεσολαβητής του για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου , σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, «Sitel». Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να μεταβεί σε Αθήνα και Σκόπια το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά τις απαντήσεις – θέσεις των δύο πλν.

Όπως εξήγησε, η όλη κατάσταση έχει αλλάξει και η σημερινή είναι καλύτερη από το παρελθόν.

Ο πρώτος λόγος, όπως ανέφερε, αφορά τις δύο κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σκόπια. Όπως είπε, η μεν Αθήνα βγαίνει από μία δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης και προσπαθεί να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην περιοχή. «Για να το καταφέρει, θα πρέπει να λύσει ορισμένα προβλήματα και το όνομα είναι ένα από αυτά» σημείωσε ο διαμεσολαβητής του .

«Από την άλλη πλευρά», συνέχισε, «στα Σκόπια υπάρχει μία , που φαίνεται αφοσιωμένη στην επίλυση των προβλημάτων και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την επίλυση αυτής της διαφοράς, ώστε να προχωρήσει η χώρα προς την και το Ο και να σημειώσει οικονομική πρόοδο».

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ο Μάθιου , οι διεθνείς εξελίξεις, η έξοδος από τη διεθνή οικονομική ύφεση, η μετανάστευση, η τρομοκρατία, οδηγούν τους ηγέτες στο να αρχίζουν να λύνουν τα προβλήματα με τους γείτονες και να κοιτάζουν μπροστά και όχι πίσω.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση