Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε άσχημη κατάσταση παρέλαβε η Fraport τα 14 αεροδρόμια
Σε άσχημη κατάσταση παρέλαβε η Fraport τα 14 αεροδρόμια

Σε άσχημη κατάσταση παρέλαβε η Fraport τα 14 αεροδρόμια

Οταν ο Εγκέλαδος χτύπησε την Κω τον περασμένο Ιούλιο, στο αεροδρόμιο του νησιού επισε πανικός. Με την εποχικά αυξημένη επιβατική κίνηση το πλήθος εντός του αεροσταθμού ήταν μεγάλο. Ολοι έτρεξαν προς τις εξόδους κινδύνου που οδηγούν στην πίστα του αεροδρομίου. Η ήταν γρήγορη. «Τρεις μήνες πριν οι έξοδοι αυτές ήταν καλά ασφαλισμένες με αλυσίδες και κλειδωμένες με », εξηγεί στην «Κ» στέλεχος του αεροδρομίου. «Φανταστείτε τι μπορεί να είχε συμβεί;» ρωτά με γνήσια αγωνία.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Το ειδικό σύστημα ηχοεντοπισμού στις πύλες επιβίβασης που λειτουργούν και ως έξοδοι κινδύνου και σε άλλα σημεία στα αεροδρόμια, γνωστό ως Green Box («πράσινο κουτί»), ήταν χαλασμένο σε πολλές περιπτώσεις ανά την επικράτεια. Στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» στα Χανιά δεν υπήρχαν καν σε όλες τις προβλεπόμενες θέσεις αυτά τα «πράσινα κουτιά», οι φωτεινές πινακίδες δηλαδή που υποδεικνύουν στο κοινό προς τα πού να κατευθυνθεί σε περίπτωση κινδύνου.

«Η σε συνδυασμό με τη μακρά περίοδο που προηγήθηκε από την της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων έως την παραλαβή τους από την παραχωρησιούχο Greece είχε ως αποτέλεσμα την de facto εγκατάλειψή τους όσον αφορά εργασίες συντήρησης και επισκευών», αναφέρουν των αερομεταφορών. Ψιλά γράμματα, θα πουν πολλοί. Κάθε άλλο όμως. Πέραν των προφανών κινδύνων ασφαλείας η απαξίωση των υποδομών που στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα ολόκληρης της χώρας. Οσοι θεωρούν αυτά τα σχόλια κοινοτοπίες ή υπερβολές δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στις αξιολογήσεις επιβατών στο Skytrax – μια διαδικτυακή πλατφόρμα ς όλων των αεροδρομίων του κόσμου, στην οποία δυστυχώς τα ελληνικά εξακολουθούσαν, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, να λαμβάνουν χείριστες κριτικές. «Αφού περάσαμε μια πανέμορφη εβδομάδα στη , η εμπειρία αναχώρησης κατέστρεψε τις διακοπές μας και γι' αυτό δεν θα επιστρέψουμε ποτέ», γράφει η Τρις Κλαρκ από τη Βρετανία στις αρχές Ιουλίου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση