Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε ανοικτή γραμμή η αντιπολίτευση
Σε ανοικτή γραμμή η αντιπολίτευση

Σε ανοικτή γραμμή η αντιπολίτευση

Επί ξυρού ακμής στηρίζεται η, ούτως ή άλλως, εθνική συναίνεση που επετεύχθη την προηγούμενη Δευτέρα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. . Τα κόμματα του «ευρωπαϊκού τόξου», με πρώτη τη , λαμβάνουν αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, χωρίς να ανατρέπουν τη βασική τους θέση για στήριξη μιας συμφωνίας παραμονής στην Ευρωζώνη.

Η καχυποψία περισσεύει, καθώς στο εσωτερικό των τριών κομμάτων εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις του κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία, που εκ των πραγμάτων συνιστά πλήρη ανατροπή των όσων έλεγε μέχρι το , καθώς και φόβοι ότι, με την επίκληση των σκληρών όρων, θα υπαναχωρήσει αφήνοντας τη χώρα στον «γκρεμό» της δραχμής.
Είναι ενδεικτικό ότι, χθες, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε οποιαδήποτε άτυπη διμερή ή πολυμερή -συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, εάν αυτή δεν περιλαμβάνει και τήρηση πρακτικών, ενώ ο κ. Ευ. Βενιζέλος, από το ΟΚ, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εγκλωβίσει τη συμπολίτευση, οδηγώντας σε . Η πρωτοβουλία, δε, της να υποβάλει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, σε συνδυασμό με την εκατέρωθεν αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας των κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, αύξησε την ένταση, με το Μαξίμου να καταγγέλλει επικοινωνιακά τεχνάσματα της .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση