Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σε ανοικτή γραμμή η αντιπολίτευση
Σε ανοικτή γραμμή η αντιπολίτευση

Σε ανοικτή γραμμή η αντιπολίτευση

Επί ξυρού ακμής στηρίζεται η, ούτως ή άλλως, ασθενής εθνική συναίνεση που επετεύχθη την προηγούμενη Δευτέρα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. . Τα κόμματα του «ευρωπαϊκού τόξου», με πρώτη τη Ν.Δ., λαμβάνουν αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, χωρίς να ανατρέπουν τη βασική τους θέση για στήριξη μιας συμφωνίας παραμονής στην Ευρωζώνη.

Η καχυποψία περισσεύει, καθώς στο εσωτερικό των τριών κομμάτων εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις του κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία, που εκ των πραγμάτων συνιστά πλήρη ανατροπή των όσων έλεγε μέχρι το δημοψήφισμα, καθώς και φόβοι ότι, με την επίκληση των σκληρών όρων, θα υπαναχωρήσει αφήνοντας τη χώρα στον «γκρεμό» της δραχμής.
Είναι ενδεικτικό ότι, χθες, ο κ. αρνήθηκε οποιαδήποτε άτυπη διμερή ή πολυμερή συνάντηση-συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, εάν αυτή δεν περιλαμβάνει και τήρηση πρακτικών, ενώ ο κ. Ευ. , από το ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο κ. επιχειρεί να εγκλωβίσει τη συμπολίτευση, οδηγώντας σε κάλπες. Η πρωτοβουλία, δε, της Ν.Δ. να υποβάλει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, σε συνδυασμό με την εκατέρωθεν αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας των κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, αύξησε την ένταση, με το να καταγγέλλει επικοινωνιακά τεχνάσματα της .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση