Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε ανοικτή γραμμή η αντιπολίτευση
Σε ανοικτή γραμμή η αντιπολίτευση

Σε ανοικτή γραμμή η αντιπολίτευση

Επί ξυρού ακμής στηρίζεται η, ούτως ή άλλως, ασθενής εθνική συναίνεση που επετεύχθη την προηγούμενη Δευτέρα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Πρ. Παυλόπουλο. Τα του «ευρωπαϊκού τόξου», με πρώτη τη Ν.Δ., λαμβάνουν αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, χωρίς να ανατρέπουν τη βασική τους θέση για στήριξη μιας συμφωνίας παραμονής στην Ευρωζώνη.

Η καχυποψία περισσεύει, καθώς στο εσωτερικό των τριών κομμάτων εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις του κ. να προχωρήσει σε μια συμφωνία, που εκ των πραγμάτων συνιστά πλήρη ανατροπή των όσων έλεγε μέχρι το δημοψήφισμα, καθώς και φόβοι ότι, με την επίκληση των σκληρών όρων, θα υπαναχωρήσει αφήνοντας τη χώρα στον «γκρεμό» της δραχμής.
Είναι ενδεικτικό ότι, χθες, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε οποιαδήποτε άτυπη διμερή ή πολυμερή συνάντηση-συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, εάν αυτή δεν περιλαμβάνει και τήρηση πρακτικών, ενώ ο κ. Ευ. Βενιζέλος, από το ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο κ. επιχειρεί να εγκλωβίσει τη συμπολίτευση, οδηγώντας σε κάλπες. Η πρωτοβουλία, δε, της Ν.Δ. να υποβάλει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, σε συνδυασμό με την εκατέρωθεν αδυναμία τηλεφωνικής επικοινωνίας των κ. και Μεϊμαράκη, αύξησε την ένταση, με το να καταγγέλλει επικοινωνιακά τεχνάσματα της Συγγρού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση