Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε αναζήτηση 800.000 ευρώ για τις κάλπες του νέου φορέα
Σε αναζήτηση 800.000 ευρώ για τις κάλπες του νέου φορέα

Σε αναζήτηση 800.000 ευρώ για τις κάλπες του νέου φορέα

Ενα νέο και ίσως το σοβαρότερο μέχρι σήμερα εμπόδιο διαφαίνεται στη δημιουργία του νέου φορέα ανάμεσα στη .Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά το τεράστιο που θα στοιχίσει η διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού, που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 800.000 ευρώ.

To εν λόγω τίμημα δεν αναφέρεται τυχαία. Τόσο ακριβώς πλήρωσε η .Δ. στη Vodafone για να στήσει προ διετίας το online σύστημα μέσω του οποίου εξελέγη ο κ. , ενώ είναι προφανές ότι η εν λόγω εταιρεία –που όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει και την επικείμενη διαδικασία– δεν μπορεί να προσφέρει εντελώς διαφορετική τιμή σε έναν νέο «πελάτη» για περεμφερή .

Το παράδοξο είναι ότι το πρόβλημα αυτό μόλις την εβδομάδα που πέρασε το συνειδητοποίησαν τα περισσότερα μέλη της επιτροπής Αλιβιζάτου. Και είναι πρόβλημα, διότι μπορεί μεν στην περίπτωση της το κόστος αυτό να καλύφθηκε από τους περίπου 400.000 ψηφοφόρους που μετείχαν στην εκλογή αρχηγού της (έδωσαν ως συμβολικό τίμημα 2 ευρώ για να ψηφίσουν), αλλά στην εκλογή αρχηγού νέου φορέα είναι μάλλον αδύνατον να υπάρξει τόσο μεγάλη συμμετοχή. Με συνέπεια ήδη κάποιοι δδικητές της ηγεσίας όπως η κ. να εισηγούνται μέσω συνεργατών τους το τίμημα αυτό να ανέβει στα 4 ευρώ και άλλους, όπως τον κ. Θεοδωράκη, να διαφωνούν κάθετα με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θεωρώντας ότι θα αποτρέψει πολλούς και κυρίως τους νεότερους να ψηφίσουν. Με αποτέλεσμα κανείς σήμερα να μη γνωρίζει πώς θα βρεθούν τα για την .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση