Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε άκρως αρνητικό κλίμα ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις
Σε άκρως αρνητικό κλίμα ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις

Σε άκρως αρνητικό κλίμα ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις

Με τα νεύρα όλων να είναι τεταμένα και τις αποστάσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων να παραμένουν, ξεκινάει σήμερα ο νέος γύρος των από κοντά διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Η διαρροή στον ιστότοπο Wikileaks της συζήτησης του κ. Τόμσεν με τις κυρίες Βελκουλέσκου και Πέτροβα, καθώς και οι επιστολές του κ. Τσίπρα και της κυρίας Λαγκάρντ, δείχνουν ότι οι συζητήσεις που θα αρχίσουν σήμερα θα πραγματοποιηθούν σε ένα άκρως αρνητικό κλίμα, την ώρα που η συναίνεση και η καλή συνεργασία για να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν είναι απαραίτητα στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις.

Διαπραγματεύσεις οι οποίες για κάποιες ώρες υπήρχε πιθανότητα να μην ξεκινήσουν. Είναι ενδεικτικό ότι η κυρία Λαγκάρντ αναφέρει στην επιστολή της πως η ίδια αποφάσισε να επιστρέψει η του Ταμείου στην Αθήνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις για να μην διακοπούν οι συζητήσεις. Επίσης, από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν χθες ότι δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις, απαντώντας σε για το εάν σήμερα θα υπάρχει των δύο πλευρών.

Ενα άλλο σημείο που αναδεικνύει τον εκνευρισμό που υπάρχει, είναι το αίτημα της κυρίας Λαγκάρντ προς τον κ. Τσίπρα να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεων των στελεχών του ΔΝΤ, καθώς και την προσωπική τους ασφάλεια. Τοποθέτηση που αφήνει να εννοηθεί ότι το Ταμείο θεωρεί υπεύθυνη την Αθήνα για την διαρροή της συζήτησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις των επόμενων ημερών θα πρέπει να γεφυρώσουν τις διαφορές στα φορολογικά και δημοσιονομικά μέτρα, την απόσταση στο ασφαλιστικό και το χάσμα που υπάρχει στο θέμα των «κόκκινων» δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρόνος είναι πολύ λίγος για να κλείσουν όλα αυτά τα ζητήματα και για το λόγο αυτό στελέχη του οικονομικού επιτελείου φοβούνται ότι η Αθήνα θα δεχτεί πλέον ισχυρότατες πιέσεις για να υποχωρήσει από τις θέσεις τις ώστε να κλείσει ο έλεγχος.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση