Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σε άκρως αρνητικό κλίμα ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις
Σε άκρως αρνητικό κλίμα ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις

Σε άκρως αρνητικό κλίμα ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις

Με τα νεύρα όλων να είναι τεταμένα και τις αποστάσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων να παραμένουν, ξεκινάει σήμερα ο νέος γύρος των από κοντά διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Η διαρροή στον ιστότοπο της συζήτησης του κ. Τόμσεν με τις κυρίες Βελκουλέσκου και Πέτροβα, καθώς και οι επιστολές του κ. και της κυρίας Λαγκάρντ, δείχνουν ότι οι συζητήσεις που θα αρχίσουν σήμερα θα πραγματοποιηθούν σε ένα άκρως αρνητικό κλίμα, την ώρα που η συναίνεση και η καλή συνεργασία για να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν είναι απαραίτητα στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις.

Διαπραγματεύσεις οι οποίες για κάποιες ώρες υπήρχε πιθανότητα να μην ξεκινήσουν. Είναι ενδεικτικό ότι η κυρία Λαγκάρντ αναφέρει στην της πως η ίδια αποφάσισε να επιστρέψει η αποστολή του Ταμείου στην μετά τις τελευταίες εξελίξεις για να μην διακοπούν οι συζητήσεις. Επίσης, από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν χθες ότι δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις, απαντώντας σε για το εάν σήμερα θα υπάρχει συνάντηση των δύο πλν.

Ενα άλλο σημείο που αναδεικνύει τον εκνευρισμό που υπάρχει, είναι το αίτημα της κυρίας Λαγκάρντ προς τον κ. να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεων των στελεχών του ΔΤ, καθώς και την προσωπική τους ασφάλεια. Τοποθέτηση που αφήνει να εννοηθεί ότι το Ταμείο θεωρεί υπεύθυνη την για την διαρροή της συζήτησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις των επόμενων ημερών θα πρέπει να γεφυρώσουν τις διαφορές στα φορολογικά και δημοσιονομικά , την απόσταση στο ασφαλιστικό και το χάσμα που υπάρχει στο θέμα των «κόκκινων» δανείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρόνος είναι πολύ λίγος για να κλείσουν όλα αυτά τα ζητήματα και για το λόγο αυτό στελέχη του οικονομικού επιτελείου φοβούνται ότι η Αθήνα θα δεχτεί πλέον ισχυρότατες πιέσεις για να υποχωρήσει από τις θέσεις τις ώστε να κλείσει ο έλεγχος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση