Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σχέδιο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
Σχέδιο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Σχέδιο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τη κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Για το ενημέρωσε ο αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δημάρχους του νότιου τομέα Αττικής, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ς.

Σύμφωνα με το , πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενούνται στα εγκαταλειμμένα υπόστεγα (τολ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα συζητηθούν αύριο το πρωί σε νέα συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους ς, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου.

«Οταν έχει ένα μπουκάλι με ανοιχτό λαιμό και χωρίς άλλη έξοδο, αν δεν κλείσει ο λαιμός, το μπουκάλι θα εκραγεί», είπε νωρίτερα ο αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του προγράμματος επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες στην .

«Οι υποχρεωτικές επιστροφές είναι κάτι που δεν με κάνουν ευτυχισμένο αλλά πρέπει να γίνει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διθαφυλλάξει την ακεραιότητα του «μπουκαλιού»¦.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε ότι το μπουκάλι δεν θα σπάσει», είπε χαρακτηριστικά για να καταλήξει:

«Η κράτηση και η είναι μια μορφή ς που με δυσαρεστεί. Ομως ένα κράτος είναι αναγκασμένο να τηρεί τη νομική αναγκαιότητα. Το ζήτημα των συνθηκών θα κριθεί άμεσα, ακόμα και η κράτηση και η αναγκαστική πρέπει να μπορούν να γίνουν με συνθήκες αξιοπρέπειας που δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση