Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σχέδιο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού
Σχέδιο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Σχέδιο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τη κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Για το σχέδιο ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δημάρχους του νότιου τομέα Αττικής, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, πρόσφυγες και θα φιλοξενούνται στα εγκαταλειμμένα υπόστεγα (τολ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα συζητηθούν αύριο το πρωί σε νέα συνάντηση του υπουργού με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου.

«Οταν έχει ένα μπουκάλι με ανοιχτό λαιμό και χωρίς άλλη έξοδο, αν δεν κλείσει ο λαιμός, το μπουκάλι θα εκραγεί», είπε νωρίτερα ο αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του προγράμματος επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα.

«Οι υποχρεωτικές επιστροφές είναι κάτι που δεν με κάνουν ευτυχισμένο αλλά πρέπει να γίνει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διθαφυλλάξει την ακεραιότητα του «μπουκαλιού»¦.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε ότι το μπουκάλι δεν θα σπάσει», είπε χαρακτηριστικά για να καταλήξει:

«Η κράτηση και η επιστροφή είναι μια μορφή βίας που με δυσαρεστεί. Ομως ένα κράτος είναι αναγκασμένο να τηρεί τη νομική αναγκαιότητα. Το ζήτημα των συνθηκών θα κριθεί άμεσα, ακόμα και η κράτηση και η αναγκαστική επιστροφή πρέπει να μπορούν να γίνουν με συνθήκες αξιοπρέπειας που δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινά η θεώρηση - χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για το έτος 2022 #ΑμέΑ - https://t.co/frq3qOpjn6 -

  • Έργα και μελέτες για το #Πουρί και τη Μακρυρράχη #Πουρί - https://t.co/ag7UDjW1lL -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς» – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Σε δύο φάσεις η ψυχρή εισβολή – Χιόνια και σε πεδινές περιοχές… - https://t.co/pPiXm6MHu2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση