Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σμπώκος, Κάντας και άλλοι επτά σε δίκη για την προμήθεια ρωσικών αντιαεροπορικών
Σμπώκος, Κάντας και άλλοι επτά σε δίκη για την προμήθεια ρωσικών αντιαεροπορικών

Σμπώκος, Κάντας και άλλοι επτά σε δίκη για την προμήθεια ρωσικών αντιαεροπορικών

Εννέα άτομα παραπέμπονται σε δίκη με του Συμβουλίου Εφετών για την προμήθεια ενός ακόμα εξοπλιστικού προγράμματος επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Πρόκειται για τα ρώσικα αντιαεροπορικά μικρού βεληνεκούς, που φέρουν την επωνυμία ΟSA AMK.

 Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται για τα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά περίπτωση, είναι: ο Αντώνης Κάντας, τότε αναπληρωτής στη διεύθυνση Εξοπλισμών, ο αρόσωπος της ρωσικής προμηθεύτριας εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA Λάμπρος Μπαρτζώκας, ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο Γιάννης , οι χρηματιστές Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο Γιώργος Καμάρης και οι επίσης τραπεζίτες Σπύρος Μεταξάς και Φάνης Λυγινός.

Για τον τελευταίο, διατηρεί σε ισχύ το ένταλμα ς που έχει εκδοθεί εναντίον του.

Με το ίδιο βούλευμα οι δικαστές αποφαίνονται να μην γίνει κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε δύο άτομα, ενώ παύει την ποινική για επιμέρους πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα λόγω παραγραφής, για όλους τους κατηγορούμε.

Η για την προμήθεια των ρώσικων αντιαεροπορικών συστημάτων OSA-AKM, ύψους 93.671.610 δολαρίων, υπεγράφη το 1998 επί υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου, με επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών τον και αναπληρωτή του τον Αντώνη Κάντα.

Πρόκειται για άλλη μία υπόθεση που είχε αποκαλύψει ο Α. Κάντας στην απολογία-ποταμό ενώπιον των τότε ανακριτών κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλο τον Δεκέμβριο του 2013. O Αντ. Κάντας τότε είχε υποστηρίξει ότι πήρε μίζα 1,7 εκ. δολάρια για την εν λόγω .

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση