Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Σάββατο οι συναντήσεις των μαθητικών συντονιστικών για κινητοποιήσεις
Σάββατο οι συναντήσεις των μαθητικών συντονιστικών για κινητοποιήσεις

Σάββατο οι συναντήσεις των μαθητικών συντονιστικών για κινητοποιήσεις

Το προσεχές Σάββατο θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε καταλήψεις οι μαθητές των σχολείων της Αττικής. Έως τότε, υπάρχουν καθημερινές κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίες αποτυπώνουν τον αναβρασμό στον χώρο της εκπαίδευσης εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Ειδικότερα, το συντονιστικό των μαθητών ανακοίνωσε για σήμερα κινητοποιήσεις στις γειτονιές, στα δημαρχεία, τα κτίρια των Περιφερειών και στο υπουργείο Παιδείας. ια αύριο επίσης, η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στο πανελλήνιο παναναπηρικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στις 11.00 π.μ. στην . ια να διευκολύνει τη συμμετοχή των καθηγητών στο συλλαλητήριο έχει κηρύξει τρίωρη στάση ς από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Για Πέμπτη έχει προγραμματισθεί εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή φοιτητών, στις 12.00 στα Προπύλαια.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των συντονιστικών όλων των σχολείων της ς και του Πειραιά. Στα συντονιστικά συμμετέχουν όλοι οι εκλεγμένοι μαθητές σε 5μελή και 15μελή συμβούλια – ενώ ανοιχτή πρόσκληση έχουν και όλοι οι μαθητές. Το ραντεβού των μαθητών από τα σχολεία της ς είναι στις 4.30 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο έας Ιωνίας. Για τα σχολεία του Πειραιά το ραντεβού είναι στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή στο σκάκι. Στις συναντήσεις αυτές αναμένεται να φανεί εάν οι μαθητές θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σχολείων. Έως τώρα ο αριθμός των καταλήψεων είναι πολύ μικρός σε όλη τη χώρα (για 10 έκανε λόγο το υπουργείο). Επίσης, η ΟΛΜΕ και η Δ θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 12 οεμβρίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση