Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Σάββατο οι συναντήσεις των μαθητικών συντονιστικών για κινητοποιήσεις
Σάββατο οι συναντήσεις των μαθητικών συντονιστικών για κινητοποιήσεις

Σάββατο οι συναντήσεις των μαθητικών συντονιστικών για κινητοποιήσεις

Το προσεχές Σάββατο θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε καταλήψεις οι μαθητές των σχολείων της Αττικής. Έως τότε, υπάρχουν καθημερινές κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίες αποτυπώνουν τον αναβρασμό στον χώρο της εκπαίδευσης εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Ειδικότερα, το συντονιστικό των μαθητών ανακοίνωσε για σήμερα κινητοποιήσεις στις γειτονιές, στα δημαρχεία, τα κτίρια των Περιφερειών και στο υπουργείο Παιδείας. Για αύριο επίσης, η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στο πανελλήνιο παναναπηρικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Για να διευκολύνει τη συμμετοχή των καθηγητών στο συλλαλητήριο έχει κηρύξει τρίωρη από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Για Πέμπτη έχει προγραμματισθεί εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή φοιτητών, στις 12.00 στα Προπύλαια.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των συντονιστικών όλων των σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά. Στα συντονιστικά συμμετέχουν όλοι οι εκλεγμένοι μαθητές σε 5μελή και 15μελή συμβούλια – ενώ ανοιχτή πρόσκληση έχουν και όλοι οι μαθητές. Το των μαθητών από τα σχολεία της Αθήνας είναι στις 4.30 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας. Για τα σχολεία του Πειραιά το είναι στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή στο σκάκι. Στις συναντήσεις αυτές αναμένεται να φανεί εάν οι μαθητές θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σχολείων. Έως τώρα ο αριθμός των καταλήψεων είναι πολύ μικρός σε όλη τη χώρα (για 10 έκανε λόγο το υπουργείο). Επίσης, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση