Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σαμοθράκη: Αποτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία
Σαμοθράκη: Αποτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία

Σαμοθράκη: Αποτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία

Κυβερνητικό Κλιμάκιο έχει μεταβεί στη Σαμοθράκη για , εκτίμηση των ζημιών και συντονισμό των άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία των προηγούμενων ημερών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μετέβη στη Σαμοθράκη με κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον ενικό ραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε, και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό, προκειμένου να εκτιμηθεί άμεσα και από κοντά η κατάσταση και να συντονιστούν οι αναγκαίες ενέργειες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των καταστροφών, μετά την πρωτόγνωρη θεομηνία που έπληξε το νησί.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε για την αντιμετώπιση της κατάστασης  την άμεση εφαρμογή σχεδίου ολιστικής αντιμετώπισης του χρόνιου προτος παντελούς έλλειψης αλημμυρικού σχεδιασμού στην περιοχή, με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο αλημμυρικών έργων και διαχείρισης υδάτων, ώστε να μην επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο και να θωρακιστεί η Χ της Σαμοθράκης οριστικά.

Σημειώνεται ότι στον οικισμό καταλήγουν τέσσερα ρέματα, χωρίς την ύπαρξη ικανού δικτύου για την απορροή τέτοιας τητας υδάτων. Συνέπεια αυτού ήταν τεράστιες τητες φερτών υλικών, λάσπης και βράχων να σωρευτούν εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χς της Σαμοθράκης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση