Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σαμαράς: Εκλογές σημαίνει εντολή για τη δραχμή
Σαμαράς: Εκλογές σημαίνει εντολή για τη δραχμή

Σαμαράς: Εκλογές σημαίνει εντολή για τη δραχμή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα, από την Πάτρα, ο πρόεδρος της έας Δημοκρατίας Αντώνης , μιλώντας στην πρώτη περιφερειακή προσυνδιάσκεψη του κόμματος, με θέμα το μεταναστευτικό.

«Την ελπίδα υποσχέθηκαν και στην απελπισία οδηγούν τη χώρα, η οποία βουλιάζει, καθώς έχει ξεκινήσει ένα κύμα απόγνωσης» είπε ο κ. , αναφερόμενος στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «μέσα σε τρεις μήνες φέρνει τη χώρα πάλι κοντά στο κακό, τα ελλείμματα και τη ύφεση», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο, για μαθητευόμενους μάγους και ερασιτεχνισμούς.

«Η βρίσκεται σήμερα σε παση σε οικονομική ασφυξία» υποστήριξε ο τέως πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Οι ερασιτέχνες μας γύρισαν πίσω, αλλά ακόμα μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Έταξαν στον ελληνικό λαό ψεύτικες ελπίδες και έφεραν το άγχος. Δεν χρειάζονται άλλες θυσίες. Οι θυσίες έγιναν. Πρέπει να αλλάξει αυτή η , γιατί αν δεν είχαν σταματήσει τις πολιτικές μας, τώρα θα είχαμε βγει από την κρίση».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις που έχουν γίνει περί ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «αν πάνε σε εκλογές θα είναι πλήρης ομολογία ότι δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν». «Ζητάνε έγκριση για τη δραχμή» τόνισε προσθέτοντας πως «το μόνο ερώτημα των εκλογών είναι η δραχμή».

«Εκλογές σημαίνει εντολή για τη δραχμή. Ακόμα και να τις κερδίσουν, οι δανειστές θα σου πουν τα ίδια έλα να συνεχίσουμε τον διάλογο από εκεί που μείναμε. Εκλογές σημαίνει δραχμή και θα ήταν η καταστροφή μας. Θα ήταν αδιανόητο να συμβεί αυτό και θα το εμποδίσουμε, θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει , να διώξει τα βαρίδια της. Η χώρα αυτή χρειάζεται προοπτική και ελπίδα. Δεν κινδυνολογούσαμε, λέγαμε την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πολλά ψέματα» ανέφερε.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ακόμη, ότι «μπορούμε να βγούμε οριστικά από το μνημόνιο και την κρίση, αρκεί να αλλάξουμε πολιτική». Μάλιστα όπως σημείωσε «αν δεν είχε ανακοπεί η καλή πορεία θα είχαμε ήδη βγει από την κρίση». Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό ζήτημα, κατηγορώντας την ότι απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους μετανάστες. «Υιοθέτησαν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και μας οδηγούν σε έξοδο από το Σένγκεν» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα»

Παρόντες ήταν όλα τα κομματικά στελέχη της , πρόεδροι ΝΟΔΕ, όλοι οι βουλευτές και δήμαρχοι ενώ κάποια στιγμή κάποιος διέκοψε τον κ. Σαμαρά και του είπε: «Μπορεί να μην είσαι ο πρωθυπουργός της ς αλλά είσαι πάντα ο πρωθυπουργός της εργατικότητας και της αλήθειας».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση