Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ρουσφέτια σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλει η ΝΔ
Ρουσφέτια σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλει η ΝΔ

Ρουσφέτια σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλει η ΝΔ

Τις σφοδρές επικρίσεις της αξιωματικής ς δέχεται σειρά διατάξεων που έχουν συμπεριληφθεί στο νομο του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, επιτάχυνσης του κυβερνητικού υ αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Πριν από λίγο, ο εισηγητής της ΝΔ, , κατήγγειλε ότι τις διατάξεις του νομοσχεδίου συνέχει «η ιερά αρχή του ρουσφετιού» και πως «μια πολιτική συνοχή υπάρχει: ότι δηλαδή η κυβέρνηση βγάζει με την πανσπερμία διατάξεων διάφορες υποχρεώσεις σε διάφορους φορείς, ενδεχομένως σε πρόσωπα».

Ο κ. Βορίδης κατήγγειλε το άρθρο με το οποίο νομιμοποιούνται οι δαπάνες των ΟΤΑ για την καθαριότητα. Όπως ειδικότερα είπε, ενώ αποφάσισε η κυβέρνηση να κάνει καθαριότητας για τα δημόσια και προχώρησε σε ορισμένου χρόνου, όταν αυτές έληξαν παρατάθηκε η διάρκειά τους αρχικά μέχρι 31.12.2016. Στη συνέχεια η κυβέρνηση παρέτεινε εκ νέου τις συμβάσεις αυτές – συμβάσεις των ΟΤΑ ουσιαστικά – μέχρι τις 31.12.. «Η ΝΔ είχε από τότε υπογραμμίσει, ότι αυτή είναι μια κακή πρακτική και πολιτικά, και διότι αν αναγνωρίσει κάποιος ότι υπάρχουν μόνιμες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν για την καθαριότητα, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει μια κανονική διαδικασία προσλήψεων τέτοιου προσωπικού», είπε ο εισηγητής της ΝΔ. Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν διαγωνισμοί ΑΣΕΠ που έχουν γίνει και περιμένει κόσμος να προσληφθεί με αυτές τις διαδικασίες – και αυτές οι διαδικασίες δεν ακολουθούνται.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση