Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ρουσφέτια σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλει η ΝΔ
Ρουσφέτια σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλει η ΝΔ

Ρουσφέτια σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλει η ΝΔ

Τις σφοδρές επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται σειρά διατάξεων που έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Πριν από λίγο, ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατήγγειλε ότι τις διατάξεις του νομοσχεδίου συνέχει «η ιερά αρχή του ρουσφετιού» και πως «μια πολιτική συνοχή υπάρχει: ότι δηλαδή η κυβέρνηση βγάζει με την πανσπερμία διατάξεων διάφορες υποχρεώσεις σε διάφορους φορείς, ενδεχομένως σε πρόσωπα».

Ο κ. Βορίδης κατήγγειλε το άρθρο με το οποίο νομιμοποιούνται οι των για την καθαριότητα. Όπως ειδικότερα είπε, ενώ αποφάσισε η κυβέρνηση να κάνει συμβάσεις καθαριότητας για τα δημόσια κτήρια και προχώρησε σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όταν αυτές έληξαν παρατάθηκε η διάρκειά τους αρχικά μέχρι 31.12.2016. Στη συνέχεια η κυβέρνηση παρέτεινε εκ νέου τις συμβάσεις αυτές – συμβάσεις των ΟΤΑ ουσιαστικά – μέχρι τις 31.12.2017. «Η ΝΔ είχε από τότε υπογραμμίσει, ότι αυτή είναι μια κακή πρακτική και πολιτικά, και διότι αν αναγνωρίσει κάποιος ότι υπάρχουν μόνιμες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν για την καθαριότητα, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει μια κανονική διαδικασία προσλήψεων τέτοιου προσωπικού», είπε ο εισηγητής της ΝΔ. Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν διαγωνισμοί ΑΣΕΠ που έχουν γίνει και περιμένει κόσμος να προσληφθεί με αυτές τις διαδικασίες – και αυτές οι διαδικασίες δεν ακολουθούνται.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Oκτώ  νέες θέσεις μόνιμων κτηνιάτρων στη Θεσσαλία από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - https://t.co/1v8sHvv4qy… -

  • Άμεση εκταμίευση των επιδοτήσεων κεφαλαίου κίνησης των τουριστικών επιχειρήσεων - https://t.co/snYdyJYdSJ… -

  • Έργο οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Σκιάθος- Κουκουναριές #ΣκιάθοςΚουκουναριές - https://t.co/16RJtfHcM2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση