Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ρουπακιάς: «Εγώ το έκανα, είμαι δικός σας»
Ρουπακιάς: «Εγώ το έκανα, είμαι δικός σας»

Ρουπακιάς: «Εγώ το έκανα, είμαι δικός σας»

«Εγώ το έκν, μην πείτε τίποτα σε κανέναν, είμαι δικός σας» . Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του ιώργου Ρουπακιά στον αστυνομικό της Αμεσης Δράσης  που τον συνέλαβε αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Δημήτρης Κουρέτζης καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη του ιώργου Ρουπακιά αλλά και την κυνική του ομολογία ότι δολοφόνησε τον άτυχο μουσικό.

«Τον ρώτησα τι έχει γίνει και μου απάντησε  «Δεν ξέρω» και αμέσως μετά είπε «Εγώ το έκανα μην πείτε τίποτα  σε κανέναν είμαι δικός σας». Εγώ τον ρώτησα «τι εννοείς» και μου απάντησε «είμαι της Χρυσής Αυγής» . «Κύριε δεν είστε δικός μας», του είπα και τον πήγα στο τμήμα.

Ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να είχε φύγει από τον τόπο του εγκλήματος στην περίπτωση που είχε καθυστερήσει να φτάσει το της Άμεσης Δράσης το οποίο και όπως περιέγραψε του έκλεισε το δρόμο. «Το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο με αναμμένη τη μηχανή και τα φώτα. Υπήρχε ένας  στη θέση του οδηγού. Του κλείσαμε το δρόμο και το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να φύγει… Είδα τον οδηγό να καπνίζει. Του είπα να σβήσει  το τσιγάρο και τον ρώτησα «τι έχει γίνει» και μου απαντήσει «δεν ξέρω». Του ζήτησα να περιμένει  και έκανα  έλεγχο γύρω από το αυτοκίνητο. Στην πίσω αριστερή ρόδα του αυτοκινήτου, βρήκα ένα ματωμένο μαχαίρι.

Πρόεδρος: Τι λογική έχει αυτό δηλαδή να κάνει ό,τι κάνει, να πετάξει το μαχαίρι και να φύγει.

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω… ήθελε να κάνει όπισθεν και να το πατήσει;

Πρόεδρος: Μήπως είχε  δει τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και ήθελε να ξεφύγει;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω …Εγώ έβαλα το μαχαίρι σε ένα σακουλάκι το άφησα στο και είπα  στον άνθρωπο που ήταν στο αμάξι να βγει. Βγήκε και του πέρασα χειροπέδες.

Πρόεδρος: ´Εφερε ;

Μάρτυρας : Σε μένα όχι. Ηταν ήρεμος, νηφάλιος, κάπνιζε. Τον πήγα στο περιπολικό, κάθισα μαζί του στο πίσω κάθισμα και φύγαμε για το τμήμα του Κερατσινίου.

 

Η δίκη διεκόπη για την Παρασκευή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση