Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ραγδαίες εξελίξεις στη Ν.Δ. μετά το φιάσκο
Ραγδαίες εξελίξεις στη Ν.Δ. μετά το φιάσκο

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ν.Δ. μετά το φιάσκο

Σε κύκλο έντονων εσωτερικών αναταράξεων εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία μετά το φιάσκο με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του κόμματος, που ουδέποτε ξεκίνησε καθώς κατέρρευσε το μηχανογραφικό σύστημα.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε την αναβολή της διαδικασίας, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα πρόβλεψης για το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου Προέδρου. Εάν, δηλαδή, απλώς θα υπάρξει της διαδικασίας, με ανάθεση του έργου σε νέα εταιρεία, ή θα δρομολογηθούν άλλου τύπου εξελίξεις με προσφυγή του κόμματος σε καταστατικές διαδικασίες συνεδρίου.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά σοβαρό πλήγμα στο κύρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα σε μία περίοδο έντονης πολιτικής ρευστότητας και οικονομικών προκλήσεων. Παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα για έντονες εσωκομματικές εντάσεις που μπορεί να απειλήσουν ακόμη και την ίδια την ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζωντανεύοντας σενάρια διχασμού που, μέχρι σήμερα, συζητούνταν στο παρασκήνιο.

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης διατηρεί ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη στάση του καθώς δεν έχει ακόμη μιλήσει επισήμως. Σύμφωνα με συνομιλητές του, πάντως, δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Προεδρία ή και από τη θέση του , αν και είναι δεδομένο ότι θα πιεστεί να μην προχωρήσει σε μία τέτοια .

Ο κ. Κυριάκος ζήτησε ήδη την αντικατάσταση του κ. Μεϊμαράκη από τη θέση του προέδρου του κόμματος και την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από την κ. , προκειμένου η Ν.Δ. να προχωρήσει εκ νέου σε διαδικασίες εκλογής Προέδρου.

Ο κ. φέρεται να έχει επικοινωνήσει με την πρώην Υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή και να έχει αποσπάσει την κατ’ αρχήν θετική της στάση σε αυτό το ενδεχόμενο. Ο κ. ζήτησε, επίσης, την παραίτηση του Γραμματέα του κόμματος και επικεφαλής της ΚΕΦΕ κ. Ανδ. Παπαμιμίκου, τον οποίο οι περισσότεροι «δείχνουν» ως πολιτικό υπεύθυνο για το φιάσκο.

Απάντηση στη θέση του κ. Μητσοτάκη έδωσε ο στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη, Θόδ. Αμπατζόγλου. «Δεν είναι ώρα για σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα, ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες» ανέφερε, προσθέτοντας ότι το κόμμα θα πρέπει συντεταγμένα, με βάση το ισχύον καταστατικό, να πάει στην . Ο κ. Αμπατζόγλου προανήγγειλε σύγκληση των οργάνων του κόμματος, ενώ σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής, σημείωσε μεν ότι το καταστατικό είναι δεσμευτικό, πλην όμως αναγνώρισε ότι θα πρέπει να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ως προς τις ευθύνες, φωτογράφισε το Γραμματέα και τον Γεν. Διευθυντή του κόμματος, λέγοντας πάντως ότι «ευθύνες υπάρχουν σε όσους έχουν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία (σ.σ. ΚΕΦΕ), ο κ. Μεϊμαράκης δεν είχε καμία δουλειά».

«Ψυχραιμία και ενότητα» ζήτησε ο , αποδίδοντας ευθύνες για το φιάσκο στην ΚΕΦΕ αλλά και αφήνοντας υπαινιγμούς ότι κάποιοι εξ αρχής δεν ήθελαν την ανοικτή διαδικασία. Πρότεινε δε να υπάρξει άμεση συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προκειμένου να αναζητηθεί η βέλτιστη λύση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση