Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πυροβολισμοί κατά των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη
Πυροβολισμοί κατά των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη

Πυροβολισμοί κατά των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη

Βρέθηκαν τρεις κάλυκες

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν πριν από μισή ώρα κατά σκοπού της κλούβας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στην περιοχή, βρέθηκαν τρεις κάλυκες, ενώ δεν υπάρχει τραυματίας. Από την αυτοψία που διενεργήθηκε στο σημειό προκύπτει μέχρι στιγμής ότι οι σφαίρες έχουν πλήξει ένα στύλο φωτεινού σηματοδότη, ένα κορμό δένδρου αλλά και μια κολόνα.

Για «ανθρωποκτόνο πρόθεση» του δράστη έκαναν λόγο οι άνδρες των ΜΑΤ, ενώ όπως διαβίβασαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της είδαν τον άνδρα να τους πλησιαζει από την οδό Ζωοδόχου Πηγής έχοντας προτεταμένα το χέρι. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες πυροβόλησε εναντίον τους πέντε ή έξι φορές με τύπου Τοκάρεφ. Ωστόσο, οι άνδρες της διμοιρίας των ΜΑΤ πρόλαβαν να προφυλαχτούν.

Αυτή την ώρα η περιοχή έχει αποκλειστεί ώστε να μεταβεί στο σημείο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για να διεβεργήσει περαιτέρω έρευνα για το περιστατικό.

Αν και οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ακόμη δεν έχει διασαφηνιστεί αν αυτός ήταν ο στόχος του δράστη.

Πρώτες αντιδράσεις

Σε άμεση δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταδικάζει την επίθεση κάνοντας μάλιστα λόγο για «προβοκατόρικη επίθεση» έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Τόσκα ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε αυτό το πλαίσιο την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Ν. Τόσκα ζήτησαν σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κ.κ. Γιάννης Μανιάτης και Σταύρος Θεοδωράκης.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρηστίδης τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ πως «τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέθηκαν επίθεση και είναι ευτύχημα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει . Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να μπει μία σειρά στην των Ελλήνων Πολιτών. Ακούσαμε πυροβολισμούς και ενημερωθήκαμε αρμοδίως από την που βρίσκεται επιτόπου».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  δήλωσε τα εξής: «είμαστε στόχος κατ' επανάληψη, πριν από λίγους μήνες είχαμε και τραυματία αστυνομικό, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον Πρωθυπουργό χωρίς δυστυχώς . Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της Κυβέρνησης. Πολύ φοβάμαι πως οι αστυ έχουν εντολή να μην μπουν στα Εξάρχεια. Αναμένω ενημέρωση από τους αρμοδίους οι οποίοι ακόμη δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας. Φαίνεται δυστυχώς πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως ρουτίνα από την κυβέρνηση. Δεν είμαστε μόνοι μας εκεί υπάρχει ζωή στα Εξάρχεια και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψη. Τα πάντα περνούν από το μυαλό μας. Ένα είναι ξεκάθαρο. Δεν θα εγκαταλείψουμε το κτίριο μας και θα επιβάλλουμε την ασφάλεια στην Κυβέρνηση».

«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι , αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει: «Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή, δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση