Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πυρκαγιά από κεραυνό μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης
Πυρκαγιά από κεραυνό μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης

Πυρκαγιά από κεραυνό μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης

Περισσότερες πό δύο ώρες χρειάστηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – βοηθούμενες από τα δύο PZL – για να εντοπίσουν τη , η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού Υπάτης μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης.

Από τις 5 το απόγευμα από αέρος αλλά και από εδάφους, αναζητούσαν το σημείο της πυρκαγιάς το οποίο εντοπίστηκε λίγα λεπτά πριν τις 7 το βράδυ.

Σύμφωνα με την πρώτη η βρίσκεται σε μια περιοχή όπου έχει χαμηλή βλάστηση και και έχει έκταση περίπου 10 στρεμμάτων αλλά το υψόμετρο και η έλλειψη οξυγόνου σε συνδυασμό με τους μέτριους ανέμους που επικρατούν δεν επιτρέπει γρήγορη επέκταση της.

Ήδη τα δύο έχουν κάνει τις πρώτες «βολές» για να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς και στην περιοχή φτάνουν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ς αλλά και πεζοπόρα τα οποία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν από εδάφους το σημείο της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή και χθες υπήρξε μία πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε από βοσκούς, ενώ σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη πυρκαγιά όλοι εκτιμούν ότι η αφετηρία της είναι κάποιος κεραυνός που έπεσε στην περιοχή.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση