Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Πυρά» ΥΠΕΞ κατά Ισπανού πρέσβη
«Πυρά» ΥΠΕΞ κατά Ισπανού πρέσβη

«Πυρά» ΥΠΕΞ κατά Ισπανού πρέσβη

Βολές κατά του Ισπανού πρέσβη στην , Ενρίκε Βιγκέρα, μετά τις αιχμές του κατά της ελληνικής κυβέρνησης για έλλειψη στήριξης προς τη Μαδρίτη σχετικά με την κρίση στην , εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Βιγκέρα, είχε υποστηρίξει ότι, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η δεν καταδίκασε την προσπάθεια απόσχισης της ς από την , ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε και διαφορετική στάση μεταξύ της κυβέρνησης και του Προέδρου της ς.

«Η αντιπολίτευση την κατηγόρησε ότι δεν καταδίκασε την προσπάθεια απόσχισης. Εγώ έλαβα άμεσες εκδηλώσεις στήριξης και συάστασης από τη . Μίλησα προσωπικά με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μου εξέφρασε απερίφραστα τη στήριξη και τη μέγιστη κατανόηση της Νέας ς σχετικά με την ενότητα της ς. Επίσης άκουσα ξεκάθαρες δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για μένα αυτή είναι μια ξεκάθαρη στάση. Προφανώς απουσιάζουν δηλώσεις για αυτό το θέμα από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δει κάποιος ποια είναι η πραγματικότητα. Πάντως, μέχρι σήμερα αυτή ήταν η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στήριξαν πολύ θερμά την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας και τη στάση της κυβέρνησής μας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση