Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Πυρά» ΝΔ – ΑΝΕΛ κατά Κατρούγκαλου για τις τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις – για «στήριξη» κάνει λόγο η Hurriyet
«Πυρά» ΝΔ – ΑΝΕΛ κατά Κατρούγκαλου για τις τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις – για «στήριξη» κάνει λόγο η Hurriyet

«Πυρά» ΝΔ – ΑΝΕΛ κατά Κατρούγκαλου για τις τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις – για «στήριξη» κάνει λόγο η Hurriyet

Στη δήλωση του νπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, σχετικά με τη διπλωματική διαμάχη της ς με την Τουρκία αναφέρεται με δημοσίευμά της η τουρκική Hurriyet, κάνοντας λόγο για στήριξη προς τις τουρκικές θέσεις.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Κατρούγκαλος, έλαβε θέση για την απαγόρευσή της ς να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για το δημο της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, λέγοντας ότι «ο κανόνας στην είναι να επιτρέπονται τέτοιες συγκεντρώσεις».

Αναφερόμενος μάλιστα στο ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα, επισήμανε: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Εχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη».

Αντιδράσεις από ΝΔ και ΑΝΕΛ

Η τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου προκάλεσε έντονες και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, με βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο να κάνει λόγο για «εθνικά επικίνδυνες αδιανόητες πρακτικές δήθεν ανοχής».

«Δεν πρέπει να επιτραπούν προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος Ερντογάν στην Θράκη. Τόσο για πολιτικούς όσο και για εθνικούς λόγους» επέμεινε και πρόσθεσε:  «Είναι μια απόλυτα σημαντική και με αυτό το σκεπτικό πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις εθνικά επικίνδυνες, αδιανόητες πρακτικές δήθεν ανοχής».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση