Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Public Issue: Προβάδισμα 15,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Public Issue: Προβάδισμα 15,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Public Issue: Προβάδισμα 15,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σε διψήφια επίπεδα παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κινούμενη στο 15,5% σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue για τον Ιανουάριο του 2018.

Όπως σημειώνουν οι συντάκτες της δημοσκόπησης, παρά την συρρίκνωση που εμφανίζει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, το τελευταίο εξάμηνο, υψηλότερη διαφορά από την υφιστάμενη έχει να καταγραφεί μόνο από τις δύο πρώτες αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου (1974 – 1977).

Οσον αφορά στα σενάρια της αυτοδυναμίας, αυτά εμφανίζουν ποικίλες εκδοχές πιθανοτήτων, ενώ ως νέος, αστάθμητος παράγοντας εμφανίζεται το Σκοπιανό.

Βασικά ευρήματα του Πολιτικού Βαρόμετρου προέκυψαν από δεδομένα που αντλήθηκαν πριν από τα συλλαλητήρια και την πολιτική ένταση που έχει πυροδοτήσει η ανακίνηση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, το οποίο θεωρείται από τους συντάκτες της δημοσκόπησης ως «ένας εξαιρετικά κρίσιμος αστάθμητος παράγοντας, οι συνέπειες του οποίου ενδέχεται να ασκήσουν σημαντική επίδραση στο κομματικό σύστημα και στον εκλογικό ανταγωνισμό».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμπαράσταση σε διωκόμενο αγρότη από το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας - https://t.co/1rzbaVOfe6 -

  • Συνάντηση με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα είχε ο νέος διοικητής του Α.Τ. Σκιάθου Γρηγόρης Ακρίβος… - https://t.co/tsfW11NbbZ -

  • Απαντλήσεις νερών από την Π.Υ. στον Αλμυρό - https://t.co/Kq4TAo6Fxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση